Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Abraham Lincoln Presidential Library and Museum

5 Actueel reisaanbod

Het Abraham Lincoln Presidential Museum is een museum in Springfield, Illinois, dat is gewijd aan het leven en werk van Abraham Lincoln, de 16e president van de Verenigde Staten. Het museum is geopend in 2005 en is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Illinois State Library.

Het verhaal van Abraham Lincoln

Het museum heeft een grote collectie documenten, foto's, kleding en andere objecten die zijn gerelateerd aan Lincoln's leven en carrière. De collectie bevat ook een aantal unieke items, zoals Lincoln's hoed, zijn bril en zijn bijbel. Het museum heeft een aantal tentoonstellingen die het leven van Lincoln belichten, van zijn jeugd in Kentucky tot zijn presidentschap en zijn dood. Er zijn ook tentoonstellingen over de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij en de nalatenschap van Lincoln.

Het Abraham Lincoln Presidential Museum is een populaire toeristische attractie en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht. Het museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Amerikaanse geschiedenis en de geschiedenis van Abraham Lincoln. Hier zijn enkele van de belangrijkste tentoonstellingen in het museum:

 • Lincoln's Life in Letters
  Deze tentoonstelling toont een selectie van Lincoln's brieven, waaronder brieven aan zijn familie, zijn vrienden en zijn politieke tegenstanders.
 • The Civil War: A Nation Divided
  Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de Amerikaanse Burgeroorlog, met speciale aandacht voor de rol van Lincoln in de oorlog.
 • The Gettysburg Address: A Defining Moment
  Deze tentoonstelling toont de Gettysburg Address, een van de meest beroemde toespraken van Lincoln.
 • The Lincoln-Douglas Debates
  Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de Lincoln-Douglas-debatten, een serie van zeven debatten tussen Lincoln en zijn rivaal Stephen Douglas in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 1858.
 • Lincoln's Legacy
  Deze tentoonstelling belicht de nalatenschap van Lincoln, zowel in de Verenigde Staten als in de wereld.

Onze topbestemmingen in de buurt van Abraham Lincoln Presidential Library and Museum

Reizen in de buurt van Abraham Lincoln Presidential Library and Museum

Logo Doets Reizen Amerika

Abraham Lincoln Presidential Library and Museum