Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De echte architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Oak Park. Een buitenwijk van Chicago op ongeveer vijftien kilometer afstand van het stadshart. Hier staan het huis en de studio van architect Frank Lloyd Wright waar hij twintig jaar woonde. Wright wist zijn creaties altijd in de natuurlijke omgeving te integreren. In Oak Park begon hij in 1889 te experimenteren met verschillende bouwstijlen en bouwde de hele gemeente vol met huizen. In zijn jonge jaren was deze architect vooral bekend door de ‘prairie style’, die geïnspireerd was op het Amerikaanse landhuis. Op deze plek vind je hier veel van terug.

Ook Unity Temple, het geboortehuis van de beroemde schrijver en journalist Ernest Hemingway, komt van zijn hand. Zowel de huizen als de studio en bijbehorende musea kun je bezoeken.

Met de metro is deze plek vanuit hartje Chicago snel te bereiken. Bij het Oak Park Visitors Center is een gratis plattegrond verkrijgbaar met wandelroutes (met en zonder audio). Het huis en de studio zijn alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken. Er zijn dagelijks meerdere tours van ongeveer een uur. De entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij de naastgelegen giftshop. 

Reizen in de buurt van Oak Park

Logo Doets Reizen Amerika

Oak Park