De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Wat niet iedereen weet, is dat Springfield de hoofdstad is van Illinois in plaats van Chicago. Springfield dankt haar populariteit vooral aan Abraham Lincoln, misschien wel de beroemdste president die Amerika ooit heeft gekend. In Springfield begon hij zijn politieke carrière. Maak kennis met deze grote leider en bezoek het Lincoln Home Visitor Center en het Abraham Lincoln Presidential Library Museum. Op Oak Ridge Cemetery ligt Lincoln, samen met zijn familie begraven.
Bezoek in Springfield ook zeker het Illinois State Museum. Je vindt hier veel natuurlijke historie, indiaanse en eigentijdse kunst. Er is ook een speciale afdeling waar families uit Illinois hun herkomst kunnen traceren tot het jaar 1700.

Lincoln was de man die ontzettend veel teweeg bracht met zijn plannen om de slavernij af te schaffen. Onder zijn bewind leidde dat in 1861 tot de Amerikaanse burgeroorlog, de bloederigste slag ooit uitgevochten op Amerikaans grondgebied. Ondanks flink wat tegenslagen lukte het de president het land weer bijeen te rapen en de slavernij af te schaffen.

Desondanks werd Lincoln op Goede Vrijdag 1865 tijdens een korte trip in Washington door het hoofd geschoten door John Wilkes Booth, die na een korte vlucht overmeesterd werd en gedood. Het Lincoln Depot in Springfield is het treinstation waar het lichaam van Lincoln aankwam nadat hij was vermoord. Op Oak Ridge Cemetery ligt Lincoln met familie begraven. Op Arlington National Cementery in Washington na, de meest bezochte begraafplaats van Amerika. De tombe is versierd met een veertig meter hoge obelisk en standbeelden. Vergeet tijdens het bezoek niet over de neus te wrijven, dit zou geluk brengen. In de zomer is hier op dinsdagavond een Civil War Retreatment Ceremony.

Reizen naar Springfield

Logo Doets Reizen Amerika

Springfield