De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Wrigley Building Magnificent Mile

8 Actueel reisaanbod

Aan het begin van Magnificent Mile staat Wrigley Building. Deze historische parel is al decennialang het hoofdkwartier van kauwgombedrijf Wrigley Company. Nog altijd is Wrigley een leidend snoepgoedbedrijf en de grootste kauwgomproducent ter wereld. De producten worden in circa tweehonderd landen verkocht. Onder meer de ‘reepjes’ kauwgom in opvallend groene verpakking zijn in ons land verkrijgbaar.

Algemene informatie

In het Chicago van 1891 legde de toen 29 jaar oude William Wrigley junior met een startkapitaal van 32 dollar de basis voor zijn succesvolle onderneming. Aanvankelijk verkocht hij, net als zijn vader, zeep. Om de zaken te promoten, gaf hij zijn klanten een extraatje in de vorm van bakpoeder. Maar dat bleek succesvoller dan de zeep. Wrigley richtte zich op bakpoeder en gaf daarbij kauwgom als cadeautje. Opnieuw bleek het gratis product succesvoller waarop Wrigley zich op de kauwgomverkoop toelegde.

In het begin van de jaren twintig gingen de zaken zo goed, dat Wrigley een opvallend gebouw met witte en terracotta kleurige gevel lieten bouwen. Met als voorbeeld de Giralda toren van de Italiaanse kathedraal van de Sevilla.
Het werd de eerste in een reeks van imposante wolkenkrabbers in Magnificent Mile. Nu is het gebouw omringd door andere imposante gebouwen waaronder de Marina Towers, Trump Tower en de Tribune Tower.

Onze topbestemmingen in de buurt van Wrigley Building Magnificent Mile

Reizen in de buurt van Wrigley Building Magnificent Mile

Logo Doets Reizen Amerika

Wrigley Building Magnificent Mile