Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Land Between the Lakes

Neem contact met ons op

In het zuidwesten van Kentucky ligt het Land Between the Lakes, dit recreatie gebied ligt ook deels in de staat Tennessee. Zoals de naam misschien al doet vermoeden ligt het gebied tussen twee grote meren in, namelijk Lake Barkley en Kentucky Lake. Midden in de bossen liggen veel campings en je vindt hier heel veel meren met zwemsteigers waar je even helemaal alleen op de wereld kan zijn.

Elk & Bison Prairie 

Je vindt hier ook de Elk & Bison Prairie, een enorm graslandgebied waar kuddes bizons en elanden rondlopen die allemaal afstammen van negentien uit Noord-Dakota geïmporteerde dieren. Daarnaast kun je er ook wilde kalkoenen, bijzondere vogels en prachtige vlinders tegenkomen. Bezoekers kunnen het gebied bezoeken in hun auto. Vraag vooraf even bij het bezoekers centrum of de bizons aanwezig zijn. Je betaald namelijk toegang tot het rijden van de Bison Prairie, maar ze zijn hier niet altijd aanwezig. 

Amerikaanse Zeearend

In het Land Between the Lakes leven heel veel Amerikaanse Zeearenden, kijk goed om je heen of je deze prachtige vogel kunt spotten. Door hun schutkleuren zullen ze moeilijk te vinden zijn, maar misschien heb je geluk en zie je er eentje duiken op jacht naar een vis.

Golden Pond Vistor Center

In het Golden Pond Visitor Center wordt met films en exposities een beeld gegeven van de geschiedenis van deze streek. Ook kun je er een erg interessant planetarium bezoeken. 

Homeplace 1850  

Ook een bezoek waard is Homeplace 1850, een nog in vol bedrijf zijnde boerderij uit het midden van de 19de eeuw, waar medewerkers in traditionele historische kleding hun dagelijkse taken uitvoeren. Je gaat er helemaal terug in de tijd van voor de burgeroorlog en vindt er historische gebouwen, voorwerpen en dieren die toentertijd ook rondliepen op de boerderij. 

Restaurants in Land Between the Lakes

Neem tijdens je bezoek je eigen picknick lunch mee, want het Land Between the Lakes bevat geen mogelijkheden om ergens iets te gaan eten. Maar het is natuurlijk heerlijk om ergens midden in de natuur aan een prachtig meer je eigen lunch te verorberen. Je kan ook het Land Between the Lakes verlaten om aan de buitenkant van het recreatie gebied in een restaurant te gaan eten, maar dit kost wel aardig wat reistijd. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Land Between the Lakes

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Land Between the Lakes gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Land Between the Lakes