Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Daniel Boone National Forest

Neem contact met ons op

Het Daniel Boone National Forest gelegen in het oosten van de staat Kentucky is de perfecte locatie voor het maken van wandelingen en kajaktochten tijdens je vakantie door Amerika. Het is ook mogelijk om hier te mountainbiken, bergbeklimmen en andere outdoor activiteiten te ondernemen. In het zuiden van het National Forest, nabij Corbin liggen de Cumberland Falls. Naast deze activiteiten biedt het Daniel Boone National Forest nog tal van andere mogelijkheden.

Het Daniel Boone National Forest bestaat uit een meerdere districten. Elk district heeft zo zijn eigen bezienwaardigheden en kernmerken. Het park bestaat uit het Cumberland District, Redbird District, Londen District en Stearns District. 

Tal van Outdoor mogelijkheden in Daniel Boone National Forest

Breng tijdens je vakantie in Amerika een bezoek aan het Daniel Boone National Forest en ontdek de natuurlijke bogen, bosrijke omgeving, watervallen en vele outdoor mogelijkheden. Naast wandelen, bergbeklimmen, kajakken en mountainbiken biedt dit Nationale Forest tal van andere leuke activiteiten. Zo is het mogelijk om hier te gaan vissen op een van de vele rivieren of meren in het bos. De drie grootste meren zijn het Cave Run Lake, Laurel River Lake en Lake Cumberland. Er zijn ook een aantal speciale routes om te rijden met een ATV. Een echte aanrader hiervoor is de 100 mile lange Redbird Crest Trail. Deze route is vooral in trek bij de avontuurlijke rijder die op zoek is naar een grote uitdaging. Naast dat je het National Forest te voet of per ATV kan bezoeken is het ook mogelijk om deze trails met je paard te rijden.  

Red River Gorge Geological Area

Het Daniel Boone National Forest beschikt over het meest ruige en bosrijke terrein van de Appalachen. Het mooiste gedeelte van dit gebied is toch wel de Red River Gorge Geological Area. Dit is een prachtig gebied met canyons en is gelegen aan de Red River. In dit gedeelte van het National Forest vindt je ook de Chimney Rock. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het bosrijke gebied. Als je in de herfst het Daniel Boone National Forest bezoekt kan je hier dan ook genieten van de prachtige herfstkleuren. De bladeren hebben dan de meest prachtige kleuren.  

Red River Gorge Scenic Byway

Zo'n 95 km ten zuidoosten van Lexington aan lnterstate 64, de Mountain Parkway, ligt Stanton. Vanuit dit plaatsje kun je over een afstand van 74 km de Highway 11, 715 en 15 volgen door het gebied van de Red River Gorge tot aan Zachariah, een route die beter bekend staat als de Red River Gorge Scenic Byway. De belangrijkste attractie die je langs deze prachtige scenic route kunt vinden zijn de meer dan 100 ‘stone arches’. Deze stenen bogen zijn over een periode van 70 miljoen jaar op natuurlijke wijze door wind en water ontstaan.

Kliffen van zandsteen en natuurlijke bruggen

Dit gebied kent ook veel kliffen van zandsteen en natuurlijke bruggen, het Natural Bridge State Park grenst namelijk direct aan het Daniel Boone National Forest. De bekendste natuurlijke brug die je hier vindt is de Sky Brigde, deze boog is meteen ook de grootste zandsteen formatie die je hier vindt.  Deze arche is te bereiken via de Sky Bridge Trail. Ook de Grays Arch is de moeite waard om te bekijken tijdens je vakantie in Kentucky. Ook de Double Arch, de Princess Arch en de Rock Bridge liggen in het Cumberland Ranger District bij de Red River Gorge in het Daniel Boone National Forest. In het Stearns Ranger District zijn ook een aantal natuurlijke bruggen gelegen. De meest bekende hiervan zijn de Yahoo arch, Marksers Arche, Gobblers Arch, Natural Arch, Buffallo en de Koger Arch. Ben je in het Londen Ranger District dan kan je de Daylight Arch en de Schoolhouse Arch bekijken. 

Watervallen in het Daniel Boone National Forest

Het Daniel Boone National Forest beschikt over vele watervallen. Deze watervallen zijn alle seizoensgebonden. Alleen na hevige regenval zullen deze watervallen ook over voldoende water beschikken. Bezoek deze watervallen dan ook in de winter of het vroege voorjaar. Als je het park tijdens je zomervakantie bezoek zullen de watervallen droog staan. In het Cumberland District liggen de Kellacey Falls, deze zijn gelegen aan de zuidkant van Cave Run Lake. In het Londen District liggen de Vanhook Falls, deze zijn na een wandeling via de Sheltowee Trace Trailhead bereikbaar. Ook vindt je hier de Dog Slaughter Falls.  In het Stearns District liggen de Princess Falls en de Lick Creek Falls. In het zuiden van het National Forest, nabij Corbin liggen de Cumberland Falls, deze waterval is circa 21 meter hoog. Hierdoor is deze waterval meteen de bekendste en meest populaire waterval van het National Forest. 

De Moonbow, een bijzonder natuur verschijnsel

‘s Nachts tijdens een heldere volle maan is het mogelijk om bij de Cumberland Falls een "moonbow" te aanschouwen, dit bijzondere natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door de mist van de waterval. 

Big South Fork National River and Recreation Area

Dit park, gelegen in het Daniël Boone National Forest op de grens met Tennessee, omvat 50.000 ha. van het Cumberland Plateau met de Big South Fork van de Cumberland River. Het is een prachtig natuurgebied, doorsneden door canyons en zandsteen rotsformaties. Stop vooral even bij het uitkijkpunt Devil Jumps Overlook, die langs Highway 742 ligt. Vanaf de rand van de Big South Fork Gorge heb je dan een duizelingwekkend uitzicht over de rivier. Wil je de rivier liever van dichtbij zien? Rij dan naar de plaats Leatherwood Ford, waar je over de oude brug kunt lopen, die tot 1983 de enige oversteek over de rivier was totdat de nieuwe brug werd gebouwd. Een wandeling langs de rivier is ook mogelijk, er liggen makkelijk begaanbare houten boardwalks en er zijn ook bankjes en picknickplekken te vinden. 

Wat vind je nog meer in Daniel Boone National Forest?

  • Camp Wildcat Battlefield
  • Rock Shelters 
  • Nada Tunnel 
  • The Barren Fork Coal Camp
  • Gladie Historic Site 
  • Cliff Place Point 

Onze topbestemmingen in de buurt van Daniel Boone National Forest

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Daniel Boone National Forest gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Daniel Boone National Forest