Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Mammoth Cave National Park

Neem contact met ons op

Mammoth Cave National Park gelegen in het zuiden van Kentucky, in de Green River-vallei en het heuvelachtige landschap. Dit is 's werelds langst bekende grottensysteem, met meer dan 560 kilometer doorzochte grotten. Slechts een klein gedeelte hier van is open voor publiek. Daarnaast is er nog een enorm groot gedeelte niet verkend. Vroege gids Stephen Bishop noemde de grot een 'grootse, sombere en eigenaardige plek', maar zijn enorme kamers en complexe labyrinten hebben het Nationale Park de naam Mammoth Cave gegeven.

De ligging van Mammoth Cave National Park

Dit Nationale Park, dat in 1941 werd gecreëerd, ligt ten noordwesten van Bowling Green en bestaat boven de grond uit een dichtbebost landschap waar je talloze kilometers kunt wandelen. Onder de grond ligt  het grootste grottenstelsel ter wereld. Er is al 560 km in kaart gebracht, maar er wordt verwacht dit tot boven de 800 km te kunnen uitbreiden.

De geschiedenis van Mammoth Cave National Park

Tien miljoen jaar geleden begon Mammoth Cave zich al te vormen en dit proces gaat tot op de dag van vandaag door. In 1799 werden de grotten door de Amerikanen ontdekt, maar eeuwen daarvoor werden ze al door de indianen verkend. Tijdens de oorlog van 1812 werd in de grotten salpeter gedolven, dat een onmisbaar bestanddeel van buskruit is. Er was hieraan een groot tekort vanwege de blokkade van de oostkust door de Engelse marine. Toen de oorlog was afgelopen, werd ook gestopt met deze ondergrondse mijnbouw. Vier jaar later werd er een begin gemaakt met rondleidingen door Mammoth Cave en die kun je nog steeds doen.

Rondleidingen in Mammoth Cave National Park

Deze rondleidingen variëren in moeilijkheidsgraad en in tijd, ze kunnen zo’n anderhalf uur tot zes uur duren. Populaire tours zijn de Travertine Tour, de Frozen Niagara Tour en de History Tour. Het is echt een aanrader om één van deze rondleidingen te doen. Je kunt terecht bij Visitor Center voor alle informatie over rondleidingen, paardrijtochten, wandelmogelijkheden in het park of een boottocht op de Green River. Ook kan je de tours al online reserveren. Dit is aan te raden om te doen, dit voorkomt telleurstelling of wachten ter plaatsen, sommige tours gaan namelijk niet meerdere keren per dag of zitten snel vol. Doordat de grotten in Mammoth Cave National Park alleen per rondleiding toegankelijk zijn heb je voor dit Nationale Park geen Nationale Parken pas nodig. Ook is het mogelijk voor de echte avonturier om een speciale tour te ondernemen. Je wordt dan in een overal en laarzen gehesen en je gaat vervolgens kruipend en klauterend door de grotten heen.

Grotten in de omgeving van Mammoth Cave National Park

In de omgeving van Mammoth Gave National Park zijn nog veel andere grotten te bezichtigen. Veel van deze grotten zijn privébezit, waaronder Mammoth Onyx Cave, Jewel Cave, Chrystal Onyx Cave en niet te vergeten de Diamond Caverns.

Kajakken in Mammoth Cave National Park

Even niet wandelen of een grot bezoeken? Bekijk dan het Mammoth Cave National Park van boven af, per kajak. Tijdens een tocht die circa 4 uur duurt vaar je over de Green River, die door het park stroomt. Neem tijdens een kajaktocht wel een koelbox mee met je eigen lunch en drinken, want onderweg kom je geen restaurants tegen. Overal langs de oever kan je stoppen om je mee gebrachte lunch op te eten of een frisse duik te nemen in de rivier. Heerlijk op een warme dag tijdens jouw vakantie door Amerika. Er zijn hiervoor voldoende ondiepe plaatsen te vinden. Tijdens de kajaktocht daal je stroom afwaarts de Green River af. Je komt dan ingangen van het grottenstelsel tegen en de kou uit de grotten komt je hier dan ook tegenmoet. Het uitzicht vanaf het water is heel mooi. De bossen en rotsen torenen hoog boven je uit aan de oever van de rivier. Er leven in dit gebied enorm veel vogels en schildpadden, maar ook grotere dieren als herten kun je tijdens de tocht tegen komen. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mammoth Cave National Park

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Mammoth Cave National Park gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Mammoth Cave National Park