Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In het diepe zuiden tussen Arkansas en Mississippi in, ligt de 'jazz'-staat Louisiana. De Mississippi rivier stroomt door de hele staat en mondt voorbij New Orleans uit in de Golf van Mexico. Louisiana staat bekend als de geboorteplaats van de Jazz, de creoolse keuken en de invloeden van de diverse culturen (o.a. Spaans, Frans, Caribisch, Haitiaans, Afrikaans) die hier samensmelten. Van het swingende muziekleven in New Orleans tot het verkennen van moeraslanden: je vindt het allemaal in Louisiana.

Party Louisiana

Het Mardi Gras festival in New Orleans duurt misschien ‘maar’ een weekend; de flamboyante optocht is dan wel hét event van New Orleans waar het hele jaar naar wordt afgeteld! Gelukkig is de stad ook in de overige maanden met haar historische French Quarter en door Sting bezongen Bourbon Street, met de vele restaurants en cafés, boetiekjes en antiekwinkels, een dynamische omgeving die je gezien moet hebben. Het leven schakelt door naar een andere versnelling waarbij muziek de hoofdrol speelt, drank erbij hoort en de creoolse keuken je favoriet blijkt. Vergeet niet om de grootste katholieke Kathedraal van de Verenigde Staten te bezoeken, St. Louis Cathedral bij Jackson Square en het Louisiana State Museum. New Orleans biedt de perfecte mix van loom luieren, cultuur snuiven en maximaal genieten.

Swamps

Naast de enerverende steden valt er ook elders in Louisiana genoeg te beleven. Buiten New Orleans, bijvoorbeeld, staat de Plantage Oak Alley, met imponerende eikenbomen langs de 240 meter lange oprijlaan. Iets verderop begint het meer ruige leven: de moeraslanden. Stap in een airboat voor een avontuurlijke swamp tour. De natuur maakt een statement met hangende Tupelo bomen, die suggereren dat de tijd stil staat. Weer terug in de bewoonde wereld kun je je te goed doen aan de creoolse/ cajun keuken met haar kruiden. Ze zeggen dat je te veel Gumbo’s kunt eten, maar of dat echt zo is??

Creole Nature Trail

Deze trail van 290 kilometer dwars door de moerassen en langs de kust van Louisiana, telt 26 mijl aan strand– neem je zonnebril, zonnebrand, badpak en vishengel maar mee! De omgeving van Lake Charles is adembenemend ongerept, pas op voor de krokodillen die niet alleen in de moerassen huizen maar die je op een goede dag ook ‘gewoon’ kunt zien lopen. In de restaurants op deze trail wordt het beste seafood van de regio geserveerd. Wil je iets anders? Bezoek dan Avery Island, hometown van Tabasco. je kunt hier niet alleen de Tabasco-tour doen maar ook genieten van de prachtige omgeving en de Jungle Gardens bezoeken. Of je een camperreis, roadtrip of stedenreis wilt maken, met Doets Reizen ervaar je de vibe van Louisiana. 

Reizen naar Louisiana

Logo Doets Reizen Amerika

Louisiana