Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De staat Maine is om te beginnen een droomplek voor natuurliefhebbers, en helemaal als je op een sportieve manier van die natuur wilt genieten. Op buitensportgebied biedt Maine namelijk zo'n indrukwekkende hoeveelheid mogelijkheden, dat het geen schande is als je niet weet waar te beginnen. Hiken, vissen, skiën of een spectaculaire tocht op een sneeuwscooter? In Maine kan het allemaal. En wat zie je om je heen als je eenmaal sportief bezig bent? Ontelbaar veel meren, bergen en een ruige kustlijn. Maine moet je 'doen'!

Idyllische kustlijn

De inwoners van Maine zijn terecht trots op hun prachtige kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Hier werden eind achttiende eeuw meer dan 60 vuurtorens gebouwd om te zorgen dat schepen niet vastliepen op de rotsachtige kust. Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op de historische vuurtorens. Maak vooral dan ook een boottocht langs de kust als je hier bent, prachtige plaatjes gegarandeerd.

Beroemde delicatesse uit kristalhelder water

Een rondreis door Maine is niet compleet zonder het eten van ‘Maine lobster’, waar de regio zo beroemd om is. Van een broodje met kreeft – de geliefde lobster roll – tot kreeftensoep: het schaaldier is overal prominent op de menukaart aanwezig. Volgens kenners zijn de schaaldieren zomers op hun lekkerst en eet deze delicatesse bij voorkeur – net als de inwoners van Maine zelf - met een koud drankje op een terras aan het water.

Op volle vaart door opstuivende sneeuw

Maine, dat onderdeel is van de regio New Engeland, grenst in het noorden aan Canada. De winters kunnen hier dan ook flink koud zijn, nachten van min 18 zijn geen uitzondering. Maar deze indrukwekkende koude witte winters bieden ook oneindig veel wintersportmogelijkheden. Bind bijvoorbeeld de ski’s onder in het White Mountains National Forest, met zijn tientallen kilometers aan pistes. Echte snelheidsduivels maken een ritje op een sneeuwscooter, waarvoor overal in Maine speciale paden zijn aangelegd.

Oneindige kleurenpracht

In de herfst toont een groot deel van Maine, net als de omliggende staten in de regio New England, zich op zijn allermooist tijdens de indian summer. Kleurrijke bossen zover het oog rijkt die van goud naar rood verkleuren: het is niet voor niets dat dit één van de grootste highlights is van Maine. Voor het allermooiste en meest spectaculaire uitzicht op de herfstbomen ga je naar het uitkijkpunt boven de  Penobscot Narrows Bridge.

Oog in oog met een eland of zwarte beer

Maar ook in de zomer, waarin het aangenaam warm is, zijn de mogelijkheden onbegrensd voor wie graag in de uitgestrekte natuur is. De vele bossen lenen zich perfect voor fiets- en wandeltochten, en kijk dan niet verbaasd op als je plotseling oog in oog staat met een eland of zelfs een Amerikaanse zwarte beer. Een aanrader is het prachtige Acadia National Park. Bezoek hier Cadillac Mountain, waar van oktober tot maart de eerste zonsopkomst van Amerika te zien is. Ook bijzonder mooi is Thunder Hole, een indrukwekkende kustlijn waar de golven woest tot metershoog op breken. Doets Reizen kan je als geen ander vertellen op welke plekken je moet zijn om je rondreis of camperreis door Maine onvergetelijk te maken. 

Reizen naar Maine

Logo Doets Reizen Amerika

Maine