Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Acadia National Park

5 Actueel reisaanbod

De staat Maine is van zichzelf al een droomplek, helemaal wanneer je het prachtige Acadia National Park bezoekt. Het populaire (en enige) Nationale Park in deze staat is dé publiekstrekker voor natuurliefhebbers in Noordoost Amerika. Hier vind je ruige granietpieken, oranje rotsachtige kusten, kleine strandjes, kabbelende beekjes en uitgestrekte fjorden en meren. Door het zeer groene park lopen allerlei scenic drives en er zijn talloze stops waar je kunt fietsen, rotsklimmen, zwemmen en varen. Wil je jouw bezoek écht onvergetelijk maken? Ga dan voor een tocht met een traditionele paardenkar of laat je betoveren door de authentieke Bass Harbor Head Light-vuurtoren.

Eiland in de woestijn

Acadia National Park is het oudste Nationale Park ten Oosten van de Mississippi en wordt gezien als het Pacific Rim van Oost Amerika. Het park ligt in het Noorden van Maine, in het plaatsje Bar Harbor op Desert Island. Het eiland heet niet zo omdat het op een woestijn lijkt, maar omdat de Franse kolonisten de top van Cadillac Mountain als kaal en rotsachtig beleefden. Woest is het zeker, maar Acadia National Park is vooral ontzettend groen en bijna regenwoudachtig. Het prachtige natuurgebied zit vol bossen, meren, rotsen, stranden, meer dan 500 wilde bloemsoorten en indrukwekkende dieren, zoals zeehonden, bevers en papegaaiduikers.

Het epicentrum van magisch Maine

Ontdek alle hoogtepunten in Acadia via de Park Loop Road. Deze drie à vier uur durende route voert je langs alle bijzondere plekjes in het Nationale Park, zoals Sand Beach, Great Head, Thunder Hole en Otter Cliffs. Ook de top van de 466-meter hoge Cadillac Mountain is absoluut de moeite waard om naartoe te hiken. Met helder weer kijk je uit over de bemoste bergeilandjes, witte granietrotsen, kobaltblauwe wateren en groene naald- en loofbomen. Na het volgen van de kronkelende kustroute is er geen twijfel over mogelijk: Acadia National Park is een geweldige plek voor natuurliefhebbers.

Witte huizen met groene luiken

Bar Harbor, een schattig vissersdorp met leuke restaurants en kroegen, is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Acadia. De magie van Maine komt er écht tot leven. In de iconische ‘main streets’ hangt aan iedere lantaarnpaal een Amerikaanse vlag en de witte huizen met groene luiken zouden zó uit een schilderij van Edward Hopper kunnen komen. Er zijn hier genoeg restaurants te vinden en allemaal serveren overheerlijke, vers gevangen kreeft die je moet proeven! Om niets te missen van de oranje rotsachtige kusten en diepgroene bosgebieden, kun je het beste 1 à 2 dagen verblijven in de Bluenose Inn of in het Bayview Hotel.

Nét zo ruig als West Canada

Acadia National Park is zonder twijfel één van de grootste hoogtepunten van New England. Met haar fjorden, bergen, meren, baaien, bloemen, eilanden en bosgebieden is dit park vrijwel nét zo ruig als West Canada! Hoewel het Nationale Park een stuk rustiger is dan Pacific Rim, onze West Canadese favoriet, doet Acadia zeker niet onder aan het Nationale Park op Vancouver Island.

De hoogtepunten van Acadia National Park

Tijdens je rondreis door Noordwest Amerika is Acadia National Park een absolute aanrader. Plan voldoende tijd in en laat je verrassen door het onbegrensde natuurschoon die dit Nationale Park te bieden heeft. In Acadia National Park is ontzettend veel te zien en doen, maar dit mag je zeker niet missen:

 • Bezoek de levendige beverburchten bij Beaver Dam Pond;
 • Wandel langs Jordan Pond voor een spectaculair uitzicht op de North & South Bubble;
 • Rijd over de Scenic Park Loop Road en spot fantastische dieren;
 • Ervaar het typische New England bij de Bass Harbor-vuurtoren op Fog Rock;
 • Klim naar de top van Cadillac Mountain voor een fantastisch panorama;
 • Overnacht in het klassieke BlueNose Inn in Bar Harbor.

Vooraf reserveren om toegang tot Acadia National Park te krijgen? 

Voor het bezoek aan Acadia National Park geldt in (of vanaf) de zomer van 2021 een reserveringsbeleid. De volgende regels zijn van toepassing:

 • Tussen 25 mei en 19 oktober 2023 is het verplicht om vooraf een dagentree te reserveren voor Cadillac Summit Road. Reserveringen voor voertuigen is niet nodig voor andere delen van het park of voor bezoekers die het park te voet, per fiets of taxi betreden. 
 • De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 6,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 6,- reserveringskosten in rekening gebracht. 
 • Je kunt 90 dagen van te voren een reservering maken.
 • Er kan één reservering per aankomstdatum worden gemaakt. Per voertuig is één reservering nodig die voor alle inzittende geldig is. Ten alle tijden dient de reserveerder een geldige legitimatie bij zich te hebben.
 • Mocht het niet lukken om binnen die tijd een reservering te maken dan kun je het 2 dagen voor aankomst in Acadia National Park (nogmaals) proberen. 

Bestel via deze officiële NPS website jouw entree ticket voor Acadia National Park.

Onze topbestemmingen in de buurt van Acadia National Park

Reizen in de buurt van Acadia National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Acadia National Park