Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Canada

Pacific Rim National Park

41 Actueel reisaanbod

Wonderschoon landschap en maanvormige stranden Pacific Rim National Park ligt dus aan de Pacific Ocean-zijde van Vancouver Island en bestaat uit drie delen. Het meest populaire deel is de zogenaamde Long Beach Unit, die loopt van Tofino tot Ucluelet. Het is een wonderschoon landschap met maanvormige stranden aan de wilde, stille oceaan. Stranden vol met veelkleurige zeesterren, zeeanemonen en sand dollars, omzoomd door gematigd, eeuwenoud regenwoud en met krachtige getijden. Achter deze stranden liggen fjorden met hoge, besneeuwde bergpieken.

Pacific Rim National Park is Surfers Paradise

Dit park is een surfers paradijs en heeft ook iets hippie-achtigs. Het is een ongerept gebied met veel mystieke eilanden waarop je soms First Nations tegenkomt, of zwarte beren die zich bij eb tegoed doen aan mosselen en oesters. Er zijn ook warmwaterbronnen, waar je tussen de rotsen en met uitzicht op de oceaan, van kunt genieten. Grote kans dat je grijze walvissen, bultrugwalvissen, zeehonden, zeeleeuwen, zeearenden of papegaaiduikers te zien krijgt.  Pacific Rim National Park ligt dus aan de Pacific Ocean-kant van Vancouver Island en bestaat uit drie delen. Het meest populaire deel is de Long Beach Unit, dat loopt van Tofino tot Ucluelet. Dit is een prachtig landschap met een in de zomer veel bezocht strand en landinwaarts een uniek regenwoud. Het gebied heeft een prachtige flora en fauna, met in de zee veel zeeleeuwen, bruinvissen en grijze walvissen die in herfst en lente langs het eiland zwemmen omdat het op hun migratieroute van en naar hun paar- en broedgebied bij Baja California ligt. Het regenwoud heeft een veelheid aan indrukwekkende inwoners, waaronder de zwarte beer. Een ander deel van het park is de Broken Islands Group Unit, een groep van ongeveer honderd eilandjes ten zuiden van de Long Beach Unit. Je kunt hier veel vogels bewonderen, waaronder de kaalkopadelaar, de Canadese gans en de Loon: de Canadese troetelvogel die ook op de dollar staat. Ten slotte is er ten zuiden van Long Beach Unit nog een prachtige wandelroute: de 77 kilometer lange West Coast Trail Unit. Bij Port Renfrew sluit deze trail weer aan op de bewoonde wereld.

Tofino

Tofino is een van de populairste plaatsen aan de westkant van Vancouver Island. Het stadje ligt op de punt van een smal schiereiland en was een van de eerste plaatsjes in Canada dat door de beroemde Captain Cook werd aangedaan. Al in 1792 kreeg het zijn huidige naam, naar een Spaanse waterbouwkundige. Niettemin bleef kolonisatie vervolgens nog een eeuw lang uit, er werd alleen wat bonthandel bedreven met de inheemse bevolking. Hoewel de zomer een veelvoud te verwerken krijgt van de 1.200 permanente inwoners, heeft het vissersplaatsje zijn charme weten te behouden en zorgen de plaatselijke bestuurders ervoor dat fastfood chains en motels worden geweerd. Wel vind je er een aantal art galeries met traditionele First Nations-kunst. Tofino biedt toeristen buiten de prachtige ligging vooral veel outdoor activiteiten. Allereerst is dit een belangrijke uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park en verder heeft Tofino ook een prachtig zandstrand dat buitengewoon populair is bij surfers. Zeer in trek is ook zee kajakken. Er zijn een aantal bedrijfjes die zich hierin hebben gespecialiseerd en het maakt niet uit hoe geoefend je bent: zelfs de meest onhandige Hollander met twee linkerhanden kan hier goed terecht. Het whale watchen is ook populair. Gaat het aan de oostkant van het eiland om de orkaʼs, hier zijn het de Pacific Gray Whales die je kunt spotten. Ongeveer 20.000 grijze walvissen trekken tussen maart en mei van Baja California naar Alaska en kun je hier voorbij zien zwemmen. Dat zijn dus de beste maanden voor een whalewatch. Een deel van de walvissen blijft in de zomer hangen in de voedselrijke wateren van de Pacific Rim, dus ook in de zomer is er een goede kans om ze te zien. In Tofino kun je ook een bear watching tour doen, ook in een bootje. Je vaart daarmee de inhammen in de kust in om te kijken hoe zwarte beren hun kostje opscharrelen tussen de stenen aan de vloedlijn. Ook de moeite waard is een boottocht naar de Hotsprings Cove, de enige warmwaterbron op het eiland. Het water dat uit de grond komt is 87 graden en loopt via grotere en kleinere bassins in elkaar over, waarbij de temperatuur afneemt. Het laatste bassin kan een kwelling zijn, als het warme water plotseling tot ijskoud afkoelt als de oceaan over de rand stroomt.

Ucluelet

Even ten zuiden van Tofino ligt Ucluelet, waar je je ook kunt uitleven met allerlei outdoor activiteiten, zowel op het land als in en op het water. De Wild Pacific Trail is een acht kilometer lange wandeling langs de kustlijn met prachtige uitzichtpunten en een bezoek aan een vuurtoren. Ucluelet is de toegangspoort tot de Broken Islands Group, die je van daaruit per boot of kajak kan bereiken. Ucluelet heeft het karakter van een authentiek vissersdorpje. Er zijn diverse winkeltjes en hotels te vinden. 

Top 5 activiteiten in Pacific Rim National Park

Korte (dag)wandelingen in Pacific Rim National Park

De mogelijkheden voor het maken van spectaculaire wandelingen in Pacific Rim National Park zijn oneindig. Verblijf tijdens je Canada rondreis daarom minimaal 2 a 3 nachten in Pacific Rim National Park om zoveel mogelijk uit jouw bezoek te halen. Onze favoriete hikes:  

  • Halfmoon Bay Trail - 1 km - circa 0,5 uur
  • Nuu-chah-nulth Trail - 5 km - circa 1 a 2 uur
  • South Beach Trail - 0,8 km - circa 0,5 uur
  • Rainforest Trail - 2 km - circa 1 uur
  • Shorepine Bog Trail - 0,8 km - circa 0,5 uur
  • Schooner Cove Trail - 2 km - circa 1 uur
  • Cape Beale Lighthouse Trail - 13 km - circa 6 uur
  • Keeha Beach Trail - 7 km - circa 3 uur

Natuurlijk kun je ook wandelen op de vele stranden in dit Nationale Park zoals o.a. Long Beach, Wickaninnish Beach, South Beach en Halfmoon Bay Beach. Bezoek het Visitor Centre voor wandelkaarten en actuele tips.

Magistraal uitzicht vanaf Radar Hill

Het gebied van Pacific Rim bestaat uit regenwoud, stranden en duizenden eilandjes. Vanaf Radar Hill (bereikbaar met de auto of camper) heb je spectaculair uitzicht over dit nationale park. Radar Hill viewpoint was voorheen onderdeel van de Pinte Tree Line Defence System en moest alarm slaan bij eventuele luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Tofino Plane Crash WW2

Vlakbij Radar Hill kun je via een hike door de bossen opzoek gaan naar een neergestort vliegtuigje. Dit vliegtuig stortte met 12 bemanningsleden tijdens de 2e wereldoorlog neer, alle inzittenden overleefden de crash. Het vliegtuigwrak is nog steeds te bezoeken. 

Reizen in de buurt van Pacific Rim National Park

Logo Doets Reizen Canada

Pacific Rim National Park