Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Canada

Pacific Rim National Park

60 Actueel reisaanbod

Wonderschoon landschap en maanvormige stranden Pacific Rim National Park ligt dus aan de Pacific Ocean-zijde van Vancouver Island en bestaat uit drie delen. Het meest populaire deel is de zogenaamde Long Beach Unit, die loopt van Tofino tot Ucluelet. Het is een wonderschoon landschap met maanvormige stranden aan de wilde, stille oceaan. Stranden vol met veelkleurige zeesterren, zeeanemonen en sand dollars, omzoomd door gematigd, eeuwenoud regenwoud en met krachtige getijden. Achter deze stranden liggen fjorden met hoge, besneeuwde bergpieken.

Surfers paradise

Dit park is een surfers paradijs en heeft ook iets hippie achtigs. Het is een ongerept gebied met veel mystieke eilanden waarop je soms First Nations tegenkomt, of zwarte beren die zich bij eb tegoed doen aan mosselen en oesters. Ook zijn er warmwaterbronnen, waar je tussen de rotsen en met uitzicht op de oceaan, van kunt genieten. Grote kans dat je grijze walvissen, bultrugwalvissen, zeehonden, zeeleeuwen, zeearenden of papegaaiduikers te zien krijgt.  

77 kilometer wandelroute

Ten slotte is er ten zuiden van Long Beach Unit nog een prachtige wandelroute, de 77 kilometer lange West Coast Trail Unit. Bij Port Renfrew sluit deze trail weer aan op de “bewoonde wereld” (Highway 14). 

Reizen in de buurt van Pacific Rim National Park

Logo Doets Reizen Canada

Pacific Rim National Park