Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Plymouth is een moderne en aantrekkelijke stad met ruim 40.000 inwoners. Het meeste interessante aan de stad zijn natuurlijk de Pilgrims die hier in 1620 aan land kwamen. De inwoners noemen hun stad dan ook trots America’s Home Town.

Hoogtepunten

De stad heeft een gezellig centrum rondom Main Street waar veel winkels en restaurants zijn. Maar ook het Waterfront en Village Landing Marketplace zijn de moeite waard. Aan de rand van de haven ligt de Plymouth Rock. Toen de Pilgrims van boord gingen zou dit de plaats zijn waar zij voet aan wal hebben gezet. De rots wordt beschermd door een veelkleurige granieten constructie. Aan de State Pier ligt de Mayflower II, een replica van het beroemde schip dat in het midden van de vijftiger jaren in Engeland werd gebouwd en daarna in twee maanden, net als het oorspronkelijke schip, naar zijn huidige ligplaats werd gezeild.

De Pilgrim Hall was het eerste in 1824 als zodanig gebouwde museum in de VS. Er zijn ook nog een paar oude Pilgrim huizen aan het complex toegevoegd die een indruk geven over het leven in de eerste helft van de 17e eeuw. Een aantal bijzondere panden zijn het Howland House uit 1667, het Sparrow House uit 1640 en daarmee het oudste huis van Plymouth, het Harlow Old Fort House uit 1677 en het oudste houten gerechtsgebouw van de VS, The 1749 Courthouse.

Activiteiten

Via een 40 minuten durende Trollytour kun je heel makkelijk alles zien wat de stad te bieden heeft terwijl tussendoor uitleg gegeven wordt. Plymouth is het centrum van Cranberry Country. Aan het Waterfront van de stad ligt het Cranberry World Visitors’ Center. Hier is alles te vinden over de geschiedenis en de productie van de cranberry. Er is een demonstratiekeuken en er kan volop geproefd worden. De stad heeft prachtige zandstranden zoals Plymouth’s Longbeach en in het aangrenzende Myles Standish State Forest vind je verschillende trails voor wandelaars en fietsers. Vanuit Plymouth kun je ook kiezen uit verschillende activiteiten op zee, zoals whale watching, zeevistours voor zowel beginners als gevorderden en haventochten met een radarboot.

De Plimoth Plantation

De Plimoth Plantation, ongeveer 5 km ten zuiden van Plymouth, is een nabootsing van een Pilgrimdorp zoals dat in 1627 moet hebben gestaan op de plaats waar nu het zakendistrict van Plymouth is. Het is een interessant openluchtmuseum, waar in klederdracht gestoken animators de oude tijden laten herleven. Vanaf de plantation leidt een pad naar het Wampanaog Indian Settlement waar je alles kunt leren over de cultuur van deze inmiddels verdwenen Indianenstam. 

De Independence Mall

Een paar mijl ten noorden van het centrum van Plymouth ligt de Independence Mall. Dit is één van de grootste shopping malls van Massachusetts met meer dan 100 winkels en een enorme foodcourt met een groot culinair aanbod.


Onze topbestemmingen in de buurt van Plymouth

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Plymouth gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Plymouth