Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Als je eenmaal voet hebt gezet op Martha’s Vineyard, dan zul je er nooit meer weg willen gaan! Vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen naar dit prachtige eiland, maar mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan ben je met de ferry binnen 45 minuten weer terug op het vasteland om de camera op te gaan halen! Martha’s Vineyard betovert je met haar ongerepte zandstranden, de zeilboten die het oceaanwater doorklieven, de pittoreske huizen, de prachtige vuurtorens en de gezellige lokale markten. En mogelijk spot je hier zelfs nog één van de beroemdheden die hier ook graag vertoeven!

Dit driehoekige eiland ligt ongeveer 8 km ten zuiden van Cape Cod en het landschap heeft veel overeenkomsten met “The Cape”: een ruige natuur met grote en kleine meren, eiken- en dennenbossen, brede zandstranden en scherpe rotsen. Locals hebben het vaak over simpelweg “The Vineyard” of nog eenvoudiger “MV”. De stadjes op de Vineyard zijn kleine historische en karakteristieke vissersplaatsjes.

De handigste manier om er te komen is met de passagiersferry van Falmouth op Cape Cod (45 minuten) naar Oak Bluffs. De auto kun je het beste op Cape Cod laten staan. Erg leuk is het huren van een Mini Cooper Cabrio bij aankomst in Oak Bluffs en op deze manier het eiland te verkennen.

In 1642 kocht missionaris Thomas Mayhew dit eiland, samen met delen van Nantucket en nog wat kleinere eilanden. Er bleek een overvloed aan wilde druiven te zijn en ter ere van zijn dochter Martha ontstond de naam Martha’s Vineyard.

Trendy en High-Class

Sinds Jackie Kennedy Onassis hier in 1981 een zomerhuis kocht, wordt Martha’s Vineyard beschouwd als een trendy en exclusieve plek en is daarom erg populair bij rijke en beroemde Amerikanen. Je kunt ‘de yard’ met recht een ‘presidentieel’ eiland noemen, aangezien, naast enkele leden van de Kennedy’s, ook Bill Clinton en Barack Obama hier graag een zomerhuis huren. De twee presidenten werden zelfs al eens samen gezien terwijl ze een balletje sloegen op de golfbaan. De Obama’s brengen hier sinds 2008 elk jaar hun zomervakantie door in het afgelegen liggende en vijf slaapkamers tellende Blue Heron Farm in Chillmark. Maar je kunt hier niet alleen leden van het Witte Huis spotten, ook beroemdheden als Lady Gaga, Jim Carrey en David Letterman brengen hier graag hun zomers door. 


Onze topbestemmingen in de buurt van Martha's Vineyard

Reizen in de buurt van Martha's Vineyard

Logo Doets Reizen Amerika

Martha's Vineyard