Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Sandwich is de oudste plaats op Cape Cod en was vroeger het centrum van de glasindustrie. In het Sandwich Glass Museum is een interessante verzameling te zien van de glasproductie van twee eeuwen geleden. In het centrum van Sandwich vind je de Belfry Inn, een hotel dat zich bevindt in drie prachtig gerenoveerde gebouwen inclusief een oude kerk en The Painted Lady, een Victoriaans huis uit 1882. In The Dunbar Tea Shop, gevestigd in een geel gebouw uit 1800, kun je terecht voor een smakelijke high tea met scones en room. Zin in een picknick? Ga dan shoppen bij ‘gourmet grocerie’ Brown Jug, waar het personeel met plezier een mand voor je samenstelt, inclusief servetten en wijnopener. Als je minder geld te spenderen hebt, kun je ook terecht bij de Osterville Cheese & Sandwich Shop die verschillende soorten kazen en wraps verkopen.

Een stukje geschiedenis

Sandwich is de oudste plaats op Cape Cod en werd gesticht door Edmund Freeman in 1637. De plaats werd vernoemd naar de plaats Sandwich in Engeland. In 1620 gingen 120 mannen, vrouwen en kinderen aan boord van het schip de Mayflower om te beginnen aan hun reis naar de vrijheid. Ze noemden zich de Pilgrim Fathers, omdat ze vonden dat ze een religieuze missie hadden. Op Cape Cod kwamen ze aan land bij een plaats die ze Plymouth noemden, naar hun vertrekplaats in Engeland. Later volgden er nog meer pelgrims. De belangrijkste bronnen van inkomsten waren de visserij en de landbouw. Echter in 1825 besloot Deming Jarves voor zichzelf een glasfabriek op te zetten en dit deed hij in Sandwich. En niet zonder succes want in 1840 was de glasfabriek een van de grootste van de Verenigde Staten. Door dit succes groeide Sandwich natuurlijk mee. Dit duurde tot de jaren 80 van de 19de eeuw. Gedurende de volgende jaren werd het een beetje een slaperig stadje. Toen de wegen werden verbeterd begon het toerisme rond 1950 op te komen. Ook werden er veel zomerverblijven gebouwd. Hierdoor begon Sandwich weer te groeien. Gelukkig werd er wel afgesproken om historische gebouwen en de omgeving te beschermen, zodat we deze nu nog kunnen bezoeken.

Bezienswaardigheden

Uiteraard is een bezoek aan het Sandwich Glass Museum onvermijdelijk, maar ook het Heritage Museum and Gardens is een bezoek meer dan waard. Dit is een mooi openluchtmuseum over verschillende periodes van de Amerikaanse geschiedenis. Op het terrein staan nog andere musea, zoals het Automobile Museum, met een indrukwekkende collectie oldtimers. Het Hoxie Huis is een van de oudste gebouwen op Cape Cod. Ook leuk om even te bekijken is de Dexter Grist Mill, een oude molen die nog altijd werkt.

Onze topbestemmingen in de buurt van Sandwich

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sandwich gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Sandwich