De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De stad en de directe omgeving worden ook wel de Bible Belt genoemd vanwege de vele godsdienstige onderwijsinstellingen die er zijn. Springfield heeft twee zogenaamde Bijbel Academies.

De plaats Springfield

Springfield, gesticht in 1800, vormt de toegangspoort tot Ozark Mountain Country. Springfield is vooral bij velen bekend en bij bezoekers in trek vanwege de Bass Pro Shops Outdoor World, de geweldige grote zaak voor sportartikelen en artikelen voor buitenactiviteiten. In deze zaak kan je letterlijk alles kopen op het gebied van binnen- en buitensporten en alle verdere activiteiten die buiten worden uitgeoefend zoals bijvoorbeeld jagen, vissen, bergen beklimmen, wandelen, snorkelen, duiken etc. In de zaak zijn verder aanwezig een enorme waterval, een schietbaan, een kapperszaak, diverse restaurants, een showroom voor boten en een verzameling jachttrofeeën.

Wilson's Creek National Battlefield

Op dit slagveld vonden de eerste grote veldslagen plaats tussen de troepen van de Unie en de geconfedereerde in 1861. Bezoek ook het visitor center voordat je naar het slagveld gaat.

Fantastic Caverns

9 kilometer ten noorden van Springfield ligt dit mooie grottenstelsel. Buiten het feit dat de grotten zeer de moeite waard zijn om te zien, is het zeer bijzonder dat je niet door de grotten hoeft te lopen, want de bezoekers worden in, door een jeep getrokken, wagentjes door de grotten gereden.

George Washington Carver National Monument

De naam George Washington roept direct associaties op met de eerste President van de VS, George Washington. Maar deze Washington heeft niets te maken met de  bekende president Washington. George Washington Carver, die als slaaf ter wereld kwam, wist zich uit zijn vroegere uitzichtloze milieu te ontworstelen en werd een beroemd pedagoog, botanicus, kunstenaar, landbouw­deskundige en humanist. Hij was voor generaties van jonge Afro-Amerikanen een voor­beeld en bron van inspiratie. Hij had gedurende zijn leven een grote invloed op de blanke farmers die traditiegetrouw alleen katoen verbouwden. Door zijn overtuigingskracht wist hij te bewerkstelligen dat de farmers overschakelden van verbouwing van katoen naar meer geld opbrengende producten als sojabonen en pinda's. Het monument ligt in de zuidoosthoek van de staat op ongeveer een uur rijden van Springfield.

 

Onze topbestemming in de buurt van Springfield

Reis in de buurt van Springfield

Logo Doets Reizen Amerika

Springfield