De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Van de vijf boroughs is Staten Island (spreek uit: Stètten) een beetje het stiefkindje. De meeste bezoekers van New York komen nooit verder dan een heen-en-weertje met de Staten Island ferry, voor het adembenemende (gratis!) uitzicht op de skyline van Manhattan. Toch krijg je geen spijt als je die ferry een keer afstapt en de wijk in gaat.

Ooit was Historic Richmond Town – toen het nog een aparte county was – de hoofdstad van Staten Island. Nu is het een soort Zaanse Schans. Naast de elf oorspronkelijke historische gebouwen die er nog stonden, zijn er een stuk of wat andere, zorgvuldig gerestaureerde panden naartoe gebracht.  

De grootste trots is The Voorlezer’s House, een kerk met daarbij de oudste school van het land. In de zomer is er living history, zoals het rondlopen van gidsen in historische kleding ook wel wordt genoemd. Meer informatie: www.historicrichmondtown.org. Adres: 441 Clarke Avenue. Vanaf de ferry met bus s74 naar halte Richmond Road/St. Patrick’s Place. 

Botanical Garden
Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden is een prachtig landgoed met zo’n dertig gebouwen in neo-Griekse stijl uit de periode tussen 1813 en 1917. Op het terrein liggen het Staten Island Museum, een botanische tuin, een kindermuseum, de Noble Maritime Collection en het Newhouse Center for Contemporary Art. Meer informatie: www.snug-harbor.org. Adres: 1000 Richmond Terrace. Vanaf de ferry met bus S40 naar halte Snug Harbor. 

Reizen in de buurt van Staten Island

Logo Doets Reizen Amerika

Staten Island