Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Carnegie Hall is een van ’s werelds bekendste muziektempels. Dat is voor een groot deel te danken aan de ongelooflijk mooie akoestiek. Wie hier mag optreden heeft het gemaakt! Carnegie Hall werd gebouwd in 1891 in opdracht van filantroop Andrew Carnegie. Het heeft drie zalen, waarvan het Isaac Stern Auditorium - met meer dan 2.800 zitplaatsen - de belangrijkste is.

Hier traden grote namen als George Gershwin, Benny Goodman, Arturo Toscanini, Liza Minelli, Jacque Brel en The Beatles op. Ook een aantal Nederlandse artiesten mochten er ooit het podium betreden: Janine Jansen, Herman van Veen en Wibi Soerijadi zagen er een droom werkelijkheid worden. Het heeft niet veel gescheeld of het gebouw werd begin jaren zestig gesloopt om plaats te maken voor een rijtje kantoorflats. ‘Over my dead body!’, schijnt violist Isaac Stern toen te hebben gezegd. Hij betrok bekende collega’s bij zijn actie en wist zo 60 miljoen dollar bijeen te sprokkelen voor een ingrijpende renovatie (die ook hoognodig was). 

In 1986 opende de in oude glorie herstelde concertzaal haar deuren weer. Rond die tijd begon de voormalige usher (plaatsaanwijzer) Gino Francesconi aan een Carnegie Hallmuseum (nu het Rose Museum), dat gevestigd is op de tweede verdieping. Erg leuk om doorheen te wandelen en vele kaartjes, affiches, programmaboekjes, maar ook de klarinet van Benny Goodman te bewonderen. 

Reizen in de buurt van Carnegie Hall

Logo Doets Reizen Amerika

Carnegie Hall