De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De altijd bescheiden Amerikanen noemen Broadway ook wel ‘The longest Street in the world’, omdat de straat zich over de hele lengte van Manhattan uitstrekt. Maar vaker wordt niet de straat zelf, maar het Theater District bedoeld als men het over Broadway heeft.

Het hart van de wijk is het door een waterval van neonreclames en billboards verlichtte Times Square. Times Square dankt zijn naam aan het Times Building, het gebouw waarin vroeger de redactie van The New York Times huisde. Het plein is – in tegenstelling tot de meeste centrale pleinen in wereldsteden – absoluut niet elegant, zonder enige grandeur, en het is er altijd lawaaiig door de constante stroom van verkeer. Maar toch blijft het één van de fascinerendste pleinen en meest bekende en levendigste plekjes ter wereld.  

Op en rond Times Square vind je ontelbare bioscopen, nachtclubs, bars en theaters, waarin de beroemdste musicals avond aan avond voor uitverkochte zalen worden opgevoerd. Als New  York ergens nooit slaapt, is het hier wel.

Reizen in de buurt van Theater Disctrict

Logo Doets Reizen Amerika

Theater Disctrict