Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Ieder jaar vindt in september in het weekend na Labour Day de United Tribes Powwow plaats in de Lone Star Arena in Bismarck. Tijdens deze bijeenkomst van Native American Tribes ben je ook van harte welkom. Geniet van traditionele zang en dans en de kleurrijke kostuums van bijna 1.500 dansers van ruim zeventig verschillende tribes, waaronder de Mandan, Lakota, Dakota en Sioux.

Ontstaan van Bismarck

Bismarck is door Duitse immigranten vernoemd naar de toenmalige kanselier Otto van Bismarck. Bismarck ontstond in 1872 als militair kamp, om arbeiders aan de spoorweg te beschermen tegen vijandige indianen en criminelen.

State Capitol in Bismarck

In Bismarck kan je het mooie kalkstenen State Capitol dat gebouwd werd in de art deco stijl uit de dertiger jaren bewonderen. Het 73 meter hoge State Capitol ligt bovenop een heuvel en is daarmee het hoogste gebouw van North Dakota. Het is erg leuk om een tour te doen door het prachtige interieur tijdens jouw rondreis door Amerika.

North Dakota Heritage Center in Bismarck

Tegenover het State Capitol ligt een absolute aanrader; het North Dakota Heritage Center. Het  verleden van North Dakota passeert in zes afdelingen de revue. Beginnend met de oudste bewoners; de dinosaurussen. Verder staan natuurlijk de Sioux-indianen met hun beroemde opperhoofd Sitting Bull centraal.

Dakota Zoo in Bismarck

In deze dierentuin leven onder andere bizons, beren, krokodillen, slangen, tijgers en luipaarden. Het park is zeker de moeite waard, vooral als je met kinderen door North Dakota reist.

Bezienswaardigheden nabij Bismarck

Tegenover Bismarck, aan de andere kant van de Missouri River, ligt Mandan. Vooral Fort Lincoln State Park dat hier vlakbij ligt is interessant. Al heeft het verleden dat hier wordt bewaard, wel een bedenkelijk karakter. Het hoogtepunt in het park is namelijk het laatste huis van Generaal Custers, de man die voor een belangrijk deel verantwoordelijk was voor de afslachting van de Sioux-indianen. Custers sneuvelde in de laatste belangrijke indianenslag die de Sioux op de blanken wonnen in Little Big Horn in 1876.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Bismarck gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Bismarck