Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Theodore Roosevelt NP

Neem contact met ons op

Het Theodore Roosevelt National Park is misschien een minder bekend park dan Yellowstone of Zion, maar het is werkelijk waar prachtig. Het gebied hier is ruig, onherbergzaam en wijds. Je vindt hier tafelbergen en grazende bizons. In het park ligt ook de Elkhorn Ranch, waar Theodore Roosevelt twee jaar van zijn leven doorbracht. Bezoek deze ranch of bewandel een van de vele trails, te voet of te paard en geniet van het prachtige uitzicht.

Meer informatie over het Theodore Roosevelt National Park

Het Theodore Roosevelt National Park, gelegen in North Dakota heeft een oppervlakte van 28.000 hectare en het is de grootste attractie van de Badlands. Dit is het wildernisgebied langs de Little Missouri River, dat onvruchtbaar, ruig en onherbergzaam is en veel mooie tafelbergen heeft, in Amerika genaamd buttes.

Zesentwintigste president van de Verenigde Staten

Het Theodore Roosevelt National Park dankt zijn naam aan de latere president van de Verenigde Staten; Theodore Roosevelt. Hij kwam in de winter van 1884 naar dit gebied om de plotselinge dood van zijn moeder en zijn vrouw, die enkele uren na elkaar gestorven waren, te verwerken. Roosevelt beheerde daar gedurende twee jaar zijn Elkhorn Ranch waar hij vee hield. In 1883 kwam hij voor het eerst in dit gebied om te jagen. Er wordt wel gezegd dat deze 26e president van de Verenigde Staten tijdens zijn latere ambtstermijn veel profijt zou hebben van zijn kennismaking met het westen van de Verenigde Staten, met veel kenmerkende problemen en de harde instelling van de kolonisten. Hij zei later: ‘Zonder mijn ervaringen in North Dakota, was ik nooit president geworden.’

Kamperen in het Theodore Roosevelt National Park

Een verblijf in het Theodore Roosevelt National Park is alleen aan te raden voor zeer avontuurlijk ingestelde vakantiegangers. Hotels of motels zijn in dit park niet te vinden. Je bent dan echt aangewezen op de omliggende dorpen. Er zijn wel meerdere kampeerterreinen in het park, al is er is er maar eentje waar je terecht kan met caravan of camper. Populair zijn de Cottonwood Campground in de South Unit en de Squaw Creek Campground in de North Unit. De helft van de kampeerplaatsen hier zijn van tevoren te reserveren.

Bezienswaardigheden in het Theodore Roosevelt National Park

Het park bestaat eigenlijk uit drie delen: de North Unit, South Unit en Elkhorn Ranch. De twee Units liggen ongeveer 100 kilometer uit elkaar en bestaan vooral uit wildernis met diersoorten als bizons, coyotes, lynxen, prairiehonden, bevers, muskusratten, vossen, poema's, herten, roofvogels en reptielen waaronder ratelslangen.

North Unit

Dit gedeelte is minder bezocht dan de South Unit. Toch heeft deze streek veel te bieden. Zo zijn er tientallen kilometers aan prachtige trails die je te voet of te paard kan afleggen. Paarden kun je huren bij een nabijgelegen ranch. Heel avontuurlijk is een kanotocht over de Little Missouri River. Een kano kan ter plaatse gehuurd worden. Er is ook een prachtig uitzichtpunt. Vanuit Oxbow Overlook heb je een panoramisch uitzicht op de Badlands en een U-bocht in de Little Missouri River.

South Unit

De South Unit is veel populairder. Er loopt een bezienswaardige route door dit gedeelte van het park van ongeveer vijftig kilometer, via het plaatsje Medora. Onderweg kom je bizonkuddes tegen en prairiehonden. De Painted Canyon Overlook over de Badlands mag je niet missen. De mogelijkheden om te voet of met een paard de trails te volgen zijn hier ook veel groter dan in de North Unit. Er zijn hier routes van één of meerdere dagen.

Bezoekers centrum in het Theodore Roosevelt National Park

Er is vlakbij Medora een Visitor Center met een expositie, waar je veel te weten komt over het nationale park. Er zijn tentoonstellingen over de geschiedenis, natuur en geologie. Ook kun je er een rondleiding volgen en een film bekijken. Verder kun je hier ook uitstekend wandelingen maken onder leiding van een gids, een kampvuurprogramma bijwonen, trekken door de wildernis, fietsen, paardrijden en het wilde dieren en vogels observeren.

Maltese Cross Cabin

Bij het Visitor Center vind je ook Maltese Cross Cabin. Dit huisje stond oorspronkelijk op de Chimney Butte Ranch. Roosevelt deed tijdens zijn eerste bezoekjes aan North Dakota op deze boerderij ervaring op als cowboy en hielp mee met de dagelijkse werkzaamheden. Ook investeerde hij flink wat geld in de veestapel. Het hutje was dan zijn onderkomen.  Het huisje is na veel omzwervingen, waaronder de Wereldtentoonstelling in St. Louis en een expositie in Oregon, in 1959 in het Theodore Roosevelt National Park terechtgekomen. Het is in z’n oude staat hersteld en binnenin staan spullen uit vroegere tijden. Er zijn ook eigendommen van Roosevelt te zien waaronder een kleine schrijftafel uit zijn Elkhorn Ranch en een rieten kist met de letters T.R. erop, die Roosevelt altijd meenam tijdens zijn reizen.

Wandelingen in het Theodore Roosevelt National Park

Vooral het maken van trektochten is populair tijdens een vakantie in Amerika en er zijn dan ook veel bijzondere trails. De meest interessante is toch wel de Maah-Daah-Hey Trail, die de South en North Unit met elkaar verbindt en door het hart van de Badlands loopt. De route leidt je onder andere langs prairies, rivieren, bossen, valleien, bergtoppen en nog veel meer ander moois.

Bezoek ook Medora vanuit het Theodore Roosevelt National Park

Medora ligt ten zuiden van de South Unit van het Theodore Roosevelt National Park. Het is een historisch stadje en wordt daarom ook wel Historic Medora genoemd. Het ziet er nog voor een groot deel uit zoals het was in de negentiende eeuw, toen het een snelgroeiend vee stadje was. Met alles wat bij zo’n plaats hoort zoals saloons, veehandelaren, meisjes van plezier en cowboys. Loop tijdens je vakantie eens door de hoofdstraat en stap de in oude luister herstelde gebouwen binnen. Ga ook zeker eens kijken in het Museum of the Badlands, het Dollhouse en het beroemde Rough Rider Hotel. Je vindt hier ook het Chateau de Mores, het oude landhuis van een Franse veebaron. Het museum van de bonthandel Fur Trade Museum en het Indian Museum. Het is een rustig stadje waarvan het meeste lawaai komt van de Medora Musical. Dit spektakel vindt plaats in een groot modern amfitheater en kun je het beste omschrijven als als ‘typisch Amerikaans’. Met veel western, cowboys, line dancing en een soort gejodel. Ook ‘Theodore Roosevelt’ komt elke avond langs.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Theodore Roosevelt NP gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Theodore Roosevelt NP