De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Badlands National Park

3 Actueel reisaanbod

Bij het zien van het prachtige landschap van Badlands National Park voelt het alsof je op de maan bent beland. Nergens anders vind je zo’n ruig gebied met vlijmscherpe bergpieken, duizelingwekkend diepe dalen en kleurrijke rotslagen. Badlands National Park is een archeologisch spektakel met de Fossil Exhibit Trail waar je kunt zoeken naar fossielen uit de tijd van dinosaurussen! De inheemse Lakota noemden het ‘mako sica’ (‘slecht land’), maar laat het je niet tegenhouden een bezoek te brengen aan dit natuurpark. Je komt er snel achter dat Badlands een van de mooiste plekken South Dakota is!

Badlands National Park schrijft geschiedenis

Messcherpe bergruggen en droge woestijnvlaktes die vind je in Badlands. Deze natuur is zó meedogenloos dat het landschap schilderachtig mooi is. Het natuurpark is gevuld met prehistorische rotsformaties die zijn opgebouwd uit kleurrijke, horizontale lagen. Sommige rotslagen zijn maar liefst 70 miljoen jaar oud! Dit opvallende landschap in South Dakota is een waar doolhof van dieprode buttes, grillige canyons en kleurrijke rotspartijen, omringd door glooiende prairies en dorre woestijnvlaktes. Een plek die je als geschiedenis- of natuurliefhebber niet mag missen!

Waar prehistorisch wildlife tot leven komt

In de adembenemende natuur van Badlands National Park vind je de meest ruige rotsformaties en rijke geschiedenis én kom je allerlei bijzondere dieren tegen. Bizons, muilezels, herten, prairiehonden, slangen, adelaars, coyotes en bedreigde zwarte fretten zijn slechts een greep uit de vele diersoorten van het park. Badlands National Park staat bekend om de vele fossielen uit de prehistorie. Daarnaast vormde dit gebied hét decor van de bekende filmserie Jurassic Park. In de uitgestrekte archeologische vindplaatsen kom je eeuwenoude plantsoorten tegen, maar ook skeletten van drietandspaarden, sabeltandtijgers en zelfs dinosaurussen! Loop samen met het hele gezin de Fossil Exhibit Trail en ga op zoek naar de honderden fossielen die verstopt liggen in het natuurpark.

Natuurlijk verbazingwekkend

Stap in de auto, volg de Badlands Loop Scenic Byway en verbaas je over de ongerepte woeste schoonheid van Badlands National Park. Waaghalzen mogen de 2,5-kilometer lange Notch Trail zéker niet missen. Klauter omhoog via een ladder en kijk uit op de majestueuze White River Valley. Last van hoogtevrees? Bezoek dan de onverharde Sage Creek Rim Road, waar je de oudste gesteentelagen van het park kunt bezichtigen én een fantastisch uitzicht hebt vanaf de Hay Butte Overlook. De kans dat je wilde bisons, prairiehonden of de zwartvoetige fret tegenkomt is groot. Zorg dus dat je camera goed is opgeladen!

Dag en nacht verbazingwekkend

De beste manier om één te zijn met de kosmische natuur van de Badlands is om de dag af te sluiten in het Nationale Park. Overnacht in de Cedar Pass Lodge en geniet tijdens de zomermaanden van een nachtprogramma in het Cedar Pass Campground Amphitheater, waar je de fantastische sterrenhemel kunt bestuderen. Ga vóór zonsopgang het natuurpark in en aanschouw hoe het onmiskenbaar mooie rots gebied ontwaakt uit haar slaap. Zodra de eerste zonnestralen op de kolossale Badlands Wall schitteren, vormt er een kleurrijk schouwspel dat je sprakeloos maakt.

Hoogtepunten in Badlands National Park

In Badlands National Park kom je indrukwekkende diersoorten, prachtige uitzichtpunten en fantastische hoogtepunten tegen. Breng je een bezoek aan dit park in South Dakota, mis dan deze hoogtepunten niet:

  • Zoek naar miljoen jaar oude fossielen tijdens de familie-vriendelijke Fossil Exhibit Trail;
  • Spot bizons, dikhoornschapen, prairiehonden of extreem zeldzame zwartvoetige fretten;
  • Kijk uit over de indrukwekkende White River Valley of Hay Butte;
  • Volg de Notch Trail en klouter langs een ladder omhoog voor een adembenemend uitzicht;
  • Rijd over de Badlands Loop Scenic Byway en stop bij imposante lookouts.

Reizen in de buurt van Badlands National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Badlands National Park