De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De meest noordelijke kustplaats van Oregon is Astoria, aan de monding van de Columbia River. Het stadje werd in 1811 door John Jacob Astor gesticht, om hiervandaan pelzen te exporteren naar Azië. Vanwege zijn Victoriaanse huizen en unieke ligging wordt Astoria vaak als filmlocatie gebruikt. De stad heeft een sterke band met Scandinavië en jaarlijks wordt in juni het ‘Scandinavian Midsummer Festival’ gehouden.

Bezienswaardigheden in Astoria

Er zijn een paar interessante attracties, zoals het Columbia River Maritime Museum. Hier staat een fraaie collectie modelschepen, reconstructies en artefacten van het maritieme verleden. Vanaf de bijna veertig meter hoge Astoria Column krijg je een goed beeld van de omgeving. Deze toren is beschilderd met afbeeldingen over het pioniersverleden en is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend.

Prachtige Victoriaanse woningen

In het centrum van Astoria staan prachtige Victoriaanse huizen, met als juweeltje het Flavel House uit 1886. Dit was het onderkomen van zeekapitein George Flavel. Het is nu een gratis museum.

Fort Stevens State Park      

Op ruim vijftien kilometer afstand van Astoria, op het uiterste puntje van de monding van de Columbia River, ligt het Fort Stevens State Park. In dit gebied vind je mooie stranden, hiking trails, goede kampeermogelijkheden en een in de branding wegroestend scheepswrak. Het meest in het oog springend is het fort dat een ‘Union post’ was tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Bijzonder is dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog beschoten werd door een Japanse duikboot. Daarmee is het fort het enige object op het Amerikaanse vasteland dat na 1812 beschoten werd door een vijandige natie.


Reizen naar Astoria

Logo Doets Reizen Amerika

Astoria