Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Fort Stevens State Park

3 Actueel reisaanbod

Op ruim vijftien kilometer afstand van Astoria, op het uiterste puntje van de monding van de Columbia River, ligt het Fort Stevens State Park. In dit gebied vind je mooie stranden, hiking trails, goede kampeermogelijkheden en een in de branding wegroestend scheepswrak.

Geschiedenis van Fort Stevens 

Vroeger was Fort Stevens de belangrijkste militaire verdedigingsinstallatie in het Harbor Defense System aan de Columbia River. Het fort is ruim 84 jaar in dienst geweest. Het meest in het oog springend is het fort dat een ‘Union post’ was tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Bijzonder is dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog beschoten werd door een Japanse duikboot. Daarmee is het fort het enige object op het Amerikaanse vasteland dat na 1812 beschoten werd door een vijandige natie.

Fort Stevens State Park

Tegenwoordig is Fort Stevens uitgegroeid tot een groot State Park waar je alles kan leren over de geschiedenis van het fort maar ook kunt genieten van de natuur die om het fort gelegen is en vele recreatiemogelijkheden. Je kan in dit park wandelen, kamperen, zwemmen en het historische scheepswrak bekijken. Daarnaast kan je in het park ook zeer goed per fiets alle highlights bekijken. Door Fort Stevens State Park zijn namelijk vele fietspaden aangelegd. 

Reizen in de buurt van Fort Stevens State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Fort Stevens State Park