Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Zion National Park

29 Actueel reisaanbod

Zion is een van de mooiste Nationale Parken in de Amerikaanse staat Utah. Kilometers diepe ravijnen, smalle bergweggetjes en torenhoge rotswanden zo rood als tennisgravel. Dit natuurpark mag dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis door Zuidwest Amerika. Wat kun je er allemaal doen? De lijst is lang dus lees snel verder.

We zijn nog steeds in Zion: In de verte zie je een glans van de zandsteenpieken van Court of the Patriarchs – beter bekend als de drie apostelen. Trotseer de smalle bergtunnel door Carmel Mountain en waan je in hét bedevaartsoord voor natuur- en wandelliefhebbers. In Zion National Park vind je adembenemende trails, zoals Emerald Pools, The Narrows en Angel’s Landing, maar ook de Court of the Patriarchs. Neem de shuttlebus óf stap op de fiets en ontdek de fantastische hoogtepunten van Zion National Park.

Het prachtige landschap van Zion National Park

De dieprode rotsformaties, groene gebieden, duizelingwekkende slotkloven en wilde diersoorten maakt de paradijselijke vallei van Zion een plek om niet te vergeten. Met dank aan de Virgin River is Zion een échte oase in het dorre woestijnlandschap van Utah. Het water van de Emerald Falls en Weeping Rock sijpelt langs de rotswanden over de wandelpaden waardoor de vallei vochtig en koel blijft. Dompel je onder in de spirituele atmosfeer van Zion en aanschouw het betoverende natuurschoon van Zuidwest Amerika.


Legendarische trails in Hikers Paradise

Zion is dé plek voor memorabele hikes langs grote watervallen, rode rotspartijen en wilde dieren. Vrijwel alle trails starten vanaf de Scenic Drive, die dwars door de vallei loopt. De Kayenta Trail is bijzonder toegankelijk en goed te combineren met de Upper en Lower Emerald Pools, waar je heerlijk kunt afkoelen. Volg de Riverside Walk langs de Virgin River en je komt uit bij de smalle rotswanden van The Narrows. Maar de meest legendarische trail in Zion National Park is de Angel’s Landing. Het kronkelpad is vrij pittig, maar het adembenemende uitzicht na de slingertocht maakt alles goed. Een must see voor de avontuurlijke reiziger!

Wandelingen in Zion National Park

 • Angels Landing
 • Emerald Pools Trail
 • The Narrows
 • Zion Canyon Overlook Trail
 • The Watchman

Overnachten in Zion National Park

In Zion wil je het liefst zo véél mogelijk zien van de diepe dalen, hogen bergen, rode rotsen en stromende rivieren. Verken het park met een huurfiets, wandel indrukwekkende trails óf volg de Scenic Drive met de gratis shuttleservice. Verblijf je in de Zion Lodge dan is deze weg te rijden met een eigen auto. Ook kun je overnachten op het Zion Canyon Campground and RV Resort: een ruime camping dichtbij het bezoekerscentrum van het park. Liever een plekje voor jezelf? Boek dan een chalet op de Zion Mountain Ranch of kampeer in luxe op de Under Canvas Zion camping.

Overnachten in Zion National Park, de Doets Reizen aanraders:

 • Under Canvas Zion, glamping voor de beste natuurbeleving maar wel met de nodige comfort. 
 • De Zion Lodge binnen de grenzen van het Nationale Park voor 'priority access' en de beste beleving. 
 • Zion Mountain Ranch voor het echte Wild West gevoel. Op circa 10 minuten rijden van de ingang van het natuurpark. 
 • Driftwood Lodge voor een prijsbewuste keuze. Op circa 2,5 km rijden vanaf het park. 

Hoogtepunten van Zion National Park

Met tientallen gevarieerde en uitdagende trails is Zion is het walhalla voor wandelaars. Maar ook voor de minder avontuurlijke bezoekers is er in dit Nationale Park genoeg te zien en te doen. Dit zijn de hoogtepunten van Zion National Park:

 • Aanschouw het bijzondere rotspatroon van Checkerboard Mesa, ontstaan door jarenlange erosie;
 • Verken de 9 stops van Zion’s Scenic Drive met de gratis shuttlebus;
 • Fiets over de Pa'rus Trail en eindig bij de wonderlijke Temple of Sinawava;
 • Hike door de stromende rivierbeddingen van The Narrows;
 • Klim langs de rotswanden omhoog naar Angel’s Landing;
 • Droog je tranen bij de Wheeping Rock en Emerald Pools;
 • Verblijf in de Zion Mountain Ranch of Zion Lodge;
 • Staar naar de sterren vanuit je luxe Under Canvas glamping tent.

Toeristische routes in Zion National Park

Zion National Park is een adembenemende plek om tot jezelf te komen. Naast ongekende wandelmogelijkheden is het ook een fijne plek om prachtige autoroutes te rijden. De weg S.R. 9 tussen de belangrijkste canyon van Zion en Mount Carmel is een extra verbluffende manier om een heleboel verbazingwekkende dingen te zien. Hoogtepunten zijn de wervelende, buitenaardse rotsformaties, heuvels, torens, hoodoos en heuveltoppen. Gelaagde lagen roestig rood, oranje, crème, geel en bruin kleuren het landschap dat bezaaid is met woestijndennen, sagebrush en wilde bloemen. In de loop van miljoenen jaren hebben water, wind en ijs dit landschap gevormd tot het fantastische tafereel dat het vandaag is. 

Zion-Mt. Carmel Tunnel

Als je de kenmerkende rode asfaltweg (wat iets weg heeft van een tennisbaan) omhoog klimt, kom je langs het Pine Creek Waterfall wandelroute met uitzicht op de Great Arch. Al snel kom je door een belangrijke historische attractie van Utah, de beroemde Zion-Mt. Carmel Tunnel, gebouwd in de jaren 1920 en vandaag de dag nog steeds indrukwekkend om te zien. De tunnel is meer dan 1,5 kilometer lang en vrij smal, waardoor hij maar net geschikt is voor gewone personenauto's in tweerichtingsverkeer. (De ingenieurs uit het begin van de jaren '20 waren heel slim, maar ze hadden niet gerekend op campers van een meter of twee hoog op deze wegen). De Zion-Mt. Carmel Tunnel heeft veel kijkgaten zodat passagiers een korte glimp kunnen opvangen van het landschap buiten de tunnel. Dat zal wat beloven...

Canyon Overlook Trail

Eenmaal voorbij de tunnel zijn er prachtige landschappen en uitkijkpunten, en je kunt net zo goed aan de verleiding toegeven om bij elke uitkijkpost te pauzeren. Beter nog, plan tijd om te wandelen. Een niet te missen wandeling is de Canyon Overlook Trail; de trailhead ligt direct ten oosten van de tunnel. Het omvat in de zandsteen uitgehouwen trappen, samen met enkele goed geprepareerde onverharde stukken. Er is bijna geen schaduw langs de weg, dus misschien wil je deze wandeling niet doen op een warme dag, maar op elk ander moment zul je je koesteren in de luchtige vergezichten om je heen. 


Rust in Zion National Park

Een ander mooi en relatief rustig deel van Zion NP ligt in de noordwesthoek, met op het Kolob Plateau de Finger Cayons. De rode zandstenen rotsen pieken hier vele honderden meters de lucht in. Een imposant schouwspel. Beroemd is hier ook de Kolob Arch, volgens Amerikanen the largest free-standing arch in the world, wat best eens waar zou kunnen zijn. Langs de Kolob Canyons Road (neem vanaf lnterstate 15 exit 40) staat het tweede bezoekerscentrum van Zion, het Kolob Canyon Visitor Center.

Shuttleservice Zion National Park

De Virgin River heeft Zion Canyon niet gevormd om grote aantallen bezoekers te kunnen ontvangen. Er is één weg - Highway 9 - die de westelijke en oostelijke ingangen verbindt door het meest populaire deel van het park. Dit leidt soms tot verkeersproblemen voor het op vier na meest bezochte nationale park van het land. Maar er is een oplossing om jouw bezoek toch soepel te laten verlopen. 

Er zijn twee pendellijnen: één binnen Zion National Park en één tussen de ingang van het park en verschillende haltes in de stad Springdale. De parkshuttle pikt passagiers op bij negen haltes met het Zion Canyon Visitor Center als belangrijkste knooppunt. The Temple of Sinawava is het einde van de Scenic Drive en het keerpunt van de shuttle. Tijdens de drukste dagen kunnen de bussen elke zeven minuten bij de haltes aankomen. Bekijk hier een kaart voor gedetailleerde weergave. 

Koop vooraf je shuttlebus ticket

Het is sterk aan te raden om vooraf je shuttlebusticket te reserveren via deze officiële website

Shuttle vanuit Springdale

Er is ook een gratis shuttle systeem in Springdale beschikbaar om bezoekers vanuit het hotel naar Zion National Park te brengen. Om opstoppingen tot een minimum te beperken, is de stadsshuttle de beste optie voor bezoekers die overnachten in het nabijgelegen Springdale. Iedereen die in Springdale verblijft kan het beste zijn auto bij het hotel laten staan en in plaats daarvan de shuttle gebruiken. Parkeren in Zion National Park is op de meeste zomerdagen tegen 8.30 uur vaak al onmogelijk. Er zijn ook betaalde parkeerplaatsen in Springdale in de buurt van pendelhaltes met uur- en dagtarieven die lager zijn dan parkeren op straat.

Reizen in de buurt van Zion National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Zion National Park