Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Amerika

Zion National Park

29 Actueel reisaanbod

De majestueuze Checkerboard Mesa markeert de toegangspoort van Zion. Kilometers diepe ravijnen, smalle bergweggetjes en torenhoge rotswanden zo rood als tennisgravel. In de verte zie je een glans van de zandsteenpieken van Court of the Patriarchs – beter bekend als de drie apostelen. Trotseer de smalle bergtunnel door Carmel Mountain en waan je in hét bedevaartsoord voor natuur- en wandelliefhebbers. In Zion National Park vind je adembenemende trails, zoals Emerald Pools, The Narrows en Angel’s Landing, maar ook de Court of the Patriarchs. Neem de shuttlebus óf stap op de fiets en ontdek de fantastische hoogtepunten van Zion National Park.

Het prachtige landschap van Zion National Park

De dieprode rotsformaties, groene gebieden, duizelingwekkende slotkloven en wilde diersoorten maakt de paradijselijke vallei van Zion een plek om niet te vergeten. Met dank aan de Virgin River is Zion een échte oase in het dorre woestijnlandschap van Utah. Het water van de Emerald Falls en Weeping Rock sijpelt langs de rotswanden over de wandelpaden waardoor de vallei vochtig en koel blijft. Dompel je onder in de spirituele atmosfeer van Zion en aanschouw het betoverende natuurschoon van Zuidwest Amerika.

Legendarische trails in Hikers Paradise

Zion is dé plek voor memorabele hikes langs grote watervallen, rode rotspartijen en wilde dieren. Vrijwel alle trails starten vanaf de Scenic Drive, die dwars door de vallei loopt. De Kayenta Trail is bijzonder toegankelijk en goed te combineren met de Upper en Lower Emerald Pools, waar je heerlijk kunt afkoelen. Volg de Riverside Walk langs de Virgin River en je komt uit bij de smalle rotswanden van The Narrows. Maar de meest legendarische trail in Zion National Park is de Angel’s Landing. Het kronkelpad is vrij pittig, maar het adembenemende uitzicht na de slingertocht maakt alles goed. Een must see voor de avontuurlijke reiziger!

Overnachten in Zion National Park

In Zion wil je het liefst zo véél mogelijk zien van de diepe dalen, hogen bergen, rode rotsen en stromende rivieren. Verken het park met een huurfiets, wandel indrukwekkende trails óf volg de Scenic Drive met de gratis shuttleservice. Verblijf je in de Zion Lodge dan is deze weg te rijden met een eigen auto. Ook kun je overnachten op het Zion Canyon Campground and RV Resort: een ruime camping dichtbij het bezoekerscentrum van het park. Liever een plekje voor jezelf? Boek dan een chalet op de Zion Mountain Ranch of kampeer in luxe op de Under Canvas Zion camping. 

Hoogtepunten van Zion National Park

Met tientallen gevarieerde en uitdagende trails is Zion is het walhalla voor wandelaars. Maar ook voor de minder avontuurlijke bezoekers is er in dit Nationale Park genoeg te zien en te doen. Dit zijn de hoogtepunten van Zion National Park:

  • Aanschouw het bijzondere rotspatroon van Checkerboard Mesa, ontstaan door jarenlange erosie;
  • Verken de 9 stops van Zion’s Scenic Drive met de gratis shuttlebus;
  • Fiets over de Pa'rus Trail en eindig bij de wonderlijke Temple of Sinawava;
  • Hike door de stromende rivierbeddingen van The Narrows;
  • Klim langs de rotswanden omhoog naar Angel’s Landing;
  • Droog je tranen bij de Wheeping Rock en Emerald Pools;
  • Verblijf in de Zion Mountain Ranch of Zion Lodge;
  • Staar naar de sterren op de Under Canvas camping.


Reizen in de buurt van Zion National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Zion National Park