De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Hiken in Zion National Park

27 Actueel reisaanbod

Je kan fantastisch hiken in Zion National Park. Neem altijd de shuttle bus het park in en laat je afzetten bij een van de vele hike stops. De Narrows zijn een unieke en bijzondere wandeling. Je wandelt eerst de Riverside Walk waarbij je de Virgin River volgt, de wanden van het ravijn komen tijdens de wandeling steeds dichterbij elkaar. Aan het einde van de Riverside Walk is een klein strandje naast de rivier om even bij te komen. Vanaf dit punt loop je door het smalle ravijn de Narrows in. Je kunt de kloof zo ver in lopen als je zelf wilt, je loopt dezelfde weg namelijk weer terug. Ook de wandeling naar Angels Landing is uniek. Het kronkelende pad met wel 21 haarspeldbochten is vooral op het einde enorm stijl, het uitzicht is echter adembenemend!

Vanaf de Temple of Sinawawa loopt een avontuurlijke en helaas vaak ook drukke Riverside Walk langs steile, soms achthonderd meter hoge wanden naar Canyon Narrows. Hoewel de route niet echt lang is, doe je er toch verstandig aan voor deze tocht minstens een dag uit te trekken. Houd er rekening mee dat je soms door het water moet lopen.  

Iets toegankelijker en ook heel mooi is de wandeling naar Wheeping Rock. Alles is er bijzonder: het water, de rode kleuren van het gesteente, de bloemen en de vlinders.  

Mogelijk nog populairder is de wandeling naar Angels Landing, een tocht van zo'n acht kilometer (heen en terug). Het kronkelende pad met wel 21 haarspeldbochten is vooral op het einde enorm steil en is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Maar het uitzicht op de Canyon is al tijdens de wandeling adembenemend en wordt echt grandioos vanaf de platte, langgerekte top. 

Reizen in de buurt van Hiken in Zion National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Hiken in Zion National Park