Bosbranden Jasper Meer info

In Virginia is het alsof je in een wonderschoon, megagroot openluchtmuseum bent beland. Elk stadje ademt historie, met op iedere straathoek een ander fascinerend verhaal. Zoals in de vroegere koloniale hoofdstad Willamsburg, waar de authentieke straatjes, mensen in klederdracht en statige monumenten je meevoeren naar de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Laat je vervoeren met paard en wagen, eet traditionele gerechten van vroeger in een van de tavernes en breng een bezoekje aan de authentieke smid, kruidenier en wever. Ga je mee in de tijdmachine?

Het verleden is hier nog steeds springlevend

Voor geschiedenisliefhebbers is Virginia een paradijs, want dit is de staat waar de eerste kolonisten zich vestigden. De allereerste permanente Engelse nederzetting in Amerika was in Jamestown, in 1607. En nog steeds worden er op deze plek soms restanten uit die tijd gevonden! In 2015 ontdekten archeologen en wetenschappers vier lichamen onder de kerk van Jamestown, wat bleek te gaan om vier vroege leiders van Jamestown. Twee uurtjes verderop kun je in Monticello het statige huis van Thomas Jefferson bezoeken, de derde president van Amerika. Sla ook Richmond niet over, de hoofdstad van de zuidelijken waar veel grote slagen van de Burgeroorlog werden uitgevochten.

Op avontuur in een van de mooiste parken van Amerika

Ook natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in Virginia. Een must-go is het geweldige Shenandoah National Park, dat is geleden in een prachtig gedeelte van de Blue Ridge Mountains. In het bosrijke landschap vind je kraakheldere rivieren, torenhoge watervallen, uitgestrekte weides en eeuwenoude rotsformaties, met overal bijzondere vogels en andere dieren. Hou je van actie? Je kunt hier behalve eindeloos wandelen ook rotsklimmen, kajakken en ’s winters skiën, ijsschaatsen en sneeuwscooteren. Het strand is ook nooit ver weg, met prachtige kusten langs Chesapeake Bay, de Atlantische Oceaan en de rivieren de Potomac en James.

Beleef de Indian Summer in al z’n kleurenpracht

De herfst is een populaire tijd om naar Virginia af te reizen, omdat de kleuren in Shenandoah National Park dan extra mooi zijn. In de Indian Summer is het weer heerlijk zacht, net als in de lente. Het zeeklimaat zorgt ervoor dat de zomers vrij warm zijn, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 31 graden. In de winter daalt het kwik gemakkelijk tot onder het vriespunt, met regelmatig sneeuwval. Als het sneeuwt, dan is het meestal meteen een flink pak. Tientallen centimeters per etmaal zijn geen uitzondering.

Duik in de geschiedenis

  • Colonial Williamsburg Visitor Center In dit museum worden de eerste dagen uit de Amerikaanse geschiedenis met behulp van acteurs tot leven gebracht.
  • American Civil War Center Als je meer wilt weten over de Burgeroorlog, is dit museum in Richmond een goed startpunt.
  • Mount Vernon Aan de Potomac River in Virginia kun je het geweldige huis van George Washington bezoeken, waar hij in 1799 stierf.
  • Het geschiedenismuseum van Jamestown Settlement Je ziet hier tot in detail hoe het leven er vierhonderd jaar geleden uitzag.
  • Harpers Ferry Deze plek is bekend van de opstand die John Brown er in 1859 probeerde te beginnen. Brown, wat later de aftrap bleek te zijn voor de Burgeroorlog.

Reizen naar Virginia

Logo Doets Reizen Amerika

Virginia