De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Met enige trots, maar ook met het nodige cynisme, wordt in plaatselijke toeristenkantoren verteld dat Williamsburg de drukbezochte ‘historical site’ van de Verenigde Staten is. In een adem wordt echter ook medegedeeld dat wanneer pretparken, stranden en shopping malls worden meegeteld, Williamsburg op een weinig imponerende plaats zou staan... In ieder geval kun je niet om Williamsburg heen.

Geschiedenis

Williamsburg werd in 1632 gesticht en was aanvankelijk een plantage. In 1699 werd het de hoofdstad van Virginia, in plaats van Jamestown. Het kreeg toen ook zijn huidige naam, naar koning William of Orange… Jawel, stadhouder Willem III Hendrik van Holland en Zeeland die ook koning van Engeland was. In 1929 werd begonnen met de restauratie en heropbouw van het stadje. Het resultaat is de koloniale hoofdstad Williamsburg, zoals die er ruim twee eeuwen geleden uitzag. De stad wordt doorsneden door de Duke of Gloucester Street, van één mijl lang. Daaromheen staan 88 originele (gerestaureerde) gebouwen en huizen, 50 reconstructies en 40 tentoonstellingsgebouwen.

Historisch

In tegenstelling tot de meeste andere ‘living history musea’, kun je gratis op elk gewenst moment van de dag door het historische centrum van Williamsburg lopen. Je hebt wel toegangskaarten nodig om de historische gebouwen van binnen te bezichtigen, demonstraties van oude ambachten te zien en buitenvoorstellingen bij te wonen. Ga voor actuele prijzen en openingstijden naar: www.history.org.

Onze topbestemming in de buurt van Williamsburg

Reis in de buurt van Williamsburg

Logo Doets Reizen Amerika

Williamsburg