Bosbranden Jasper Meer info

‘Country roads, take me home, to the place I belong…’ Muzikant John Denver steekt in z’n bekende countrynummer ‘Country Roads’ niet onder stoelen of banken waar hij het van alle plekken op de wereld het allerliefste wil zijn: ‘West Virginia, Mountain Mama, take me home, country roads’. Aan zijn ode over de machtige bergen en kraakheldere rivieren van West Virginia is geen woord gelogen. Het mag bij het grote publiek niet zo bekend zijn, maar het is in deze staat een en al natuurschoon wat de klok slaat. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Een authentiek land van buitenbeentjes

Van oorsprong was West Virginia onderdeel van het ‘grote’ Virginia, met het grote verschil dat hier geen slavernij was. Daarom scheidde de staat zich in de Burgeroorlog af, ook al betekende dat een minder luxueuze levensstijl. Het zal de inwoners van West Virginia niet zo veel hebben uitgemaakt. Ze staan erom bekend dat ze harde werkers zijn, op het land of in de bergen. Tijdens je vakantie merk je al snel dat de sfeer hier heerlijk landelijk is, met overal schilderachtige en pittoreske dorpjes. Er zijn daarnaast heel veel mooie natuurparken met heuvelachtige, bosrijke landschappen, waarin je onder meer kunt raften, vissen, wandelen, backpacken, mountainbiken, skiën en hiken.

Een echte veldslag van dichtbij meemaken

West Virginia is ook in historisch opzicht een interessante staat. Een groot deel van de Burgeroorlog heeft zich in deze staat afgespeeld, waarvan de overblijfselen goed geconserveerd zijn in verschillende indrukwekkende musea en monumenten. Tijdens je rondreis in West Virginia mag een bezoek aan Harpers Ferry niet ontbreken, een klein dorpje op de grens met de staten Maryland en Virginia. Het is bekend geworden door de opstand van slaven onder leiding van John Brown, een witte tegenstander van de slavernij. In Harpers Ferry National Historic Park wordt de geschiedenis aan de hand van zes thema's levendig verteld. Er worden ook regelmatig veldslagen nagespeeld.

Het hele jaar door een prima plek om te zijn

Houd je van een aangename temperatuur en niet al te veel regen, dan zijn mei, juni, september en oktober de ideale maanden om naar West Virginia af te reizen. Maar het vochtige continentale klimaat maakt dat het hier het hele jaar door prima toeven is. De zomers zijn lekker warm, met gemiddeld zo’n 25 graden Celsius. In de winter kan het soms een paar dagen vriezen, en af en toe valt er een paar dagen sneeuw. In de bergen kan het kouder worden.

Dit moet je doen, dit wil je zien

  • Mountain Arts and Crafts Festival: Tijdens dit zomerfestival in Harpers Ferry wordt de lokale cultuur van de staat gevierd. Je proeft er hapjes uit de Appalachen en koopt er zelfgemaakt glaswerk en potjes.
  • Raften: In het midden van de staat kun je geweldig raften op de wilde Elkrivier. Durf jij de uitdaging aan? Elke zomer vindt hier het Webster Wildwater Weekend plaats, voor als je van avontuur houdt.
  • Harpers Ferry: Thomas Jefferson schreef ooit lyrisch over dit plaatsje, en wij snappen wel waarom. Het is een plek bomvol historie: de Burgeroorlog, de industriële revolutie, de African-American geschiedenis.
  • Ghost Tours: Je kunt op verschillende plekken in West Virginia ‘ghost tours’ doen: spannende tochten langs lokale spookhuizen in de stad. Alleen voor mensen die makkelijk in slaap vallen!
  • Seneca Rocks and Monongahela National Forest Prachtige uitzichten, allebei wildlife, het hoogste punt van de staat. Je vindt het allemaal in dit gigantische, bijna tropische natuurpark dat bomvol dieren zit.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar West Virginia gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

West Virginia