Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Gregory Town is gelegen op het eiland Eleuthera. Eleuthera is een van de vele eilanden van de Bahama’s. Het eiland is zo’n 80 kilometer ten noorden van Nassau gelegen en is ongeveer 180 kilometer lang en op sommige plaatsen maar iets meer dan 2 kilometer breed. Het eiland beschikt over prachtige witte zandstranden, rotsen en koraalriffen. Het oosten van het eiland ligt aan de Atlantische Ocean en het westen aan de Caribische zee. Eleuthera is een vrij rustig eiland, waar je het ultieme gevoel van de Bahama’s zult ervaren.

Wat is er te zien en te doen op Eleuthera?

Naast snorkelen, duiken, vissen, diverse watersporten en paardrijden biedt het eiland Eleuthera nog vele bezienswaardigheden. Door deze vele bezienswaardigheden hoef je, je tijdens een vakantie op de Bahama’s niet te vervelen.

The Glass Window Bridge

The Glass Window Bridge is een wonder der natuur. Hier heb je een ademend en panoramisch uitzicht. Het is een van de weinige plaatsen ter aarde waar je het donker blauwe water van de Atlantische Oceaan aan de ene kant van de weg ziet en het Azuurblauwe water van de Exuma Sound  (Caribische Zee) aan de andere kant van de weg ziet. Deze twee zeeën zijn op dit punt slechts enkele meters van elkaar gescheiden door een brug van rotsen. Dit is meteen het smalste gedeelte van het eiland Eleuthera.

The Queen’s Bath

Vlakbij de Glass Window Bridge aan de Atlantische kust van het eiland vind je de natuurlijke warm waterbronnen. Deze bronnen zijn ontstaan door het uitslijten van de golven op de rotsen. Elke dag worden deze pools door de golven van de zee ververst. Het water wat in deze gaten blijft staan warmt op in de zon en zorgen voor een aangenaam warm bad. Deze natuurlijke “zwembaden” kan je het beste bezoeken tijdens eb. Draag water of surfschoen op de scherpe rotsen.

The Cow & The Bull

Ook vlakbij de Glass Window Bridge vindt je een bijzondere rotsformatie, genaamd de koe en de Stier of te wel in het Engels The Cow and the Bull. Deze rotsen lijken aan de ene kant van de rots op een stier en twee koeien en aan de andere kant op een stier en een koe. Beide rotsen zijn op een prachtige locatie gelegen en als de wind tussen beide rotsen door gaat hoor je het geluid wat lijkt op dat van een stier.

Harbour Island

Vanuit Eleuthera kan je ook een tocht naar Harbour Island ondernemen. Dit eiland bereik je eenvoudig met de watertaxi. Harbour Island wordt het Nantucket van de Caribbean genoemd. De gekleurde huisjes, palmbomen, straten met bloemen en suiker witte zandstranden kenmerken dit eiland. Het eiland is maar 3,5 mijl lang en 1,5 mijl breed. Ga een dagje winkelen in het pittoreske dorpje Dunmore Town, waar de geschiedenis terug gaat naar het begin van de 18e eeuw. Dunmore was de voormalige hoofdstad van de Bahama’s, dit zie je nu nog terug in bijvoorbeeld het voormalige zomer huis van de gouverneur.

Preacher’s Cave

Bij Preacher’s Cave vindt je een altaar. Dit altaar werd hier in 1648 gemaakt door 70 dappere soldaten. Deze Engelse soldaten stranden hier nadat hun schip op de klippen ten onder was gegaan. In eerste instantie wilde zij zich hier gaan settelen maar het land bleek niet veel te bieden. De grot geeft niet alleen een kijkje in de geschiedenis van het eiland, maar is ook een prachtig landmark.

Strandvakantie op Eleuthera

De stranden op Eleuthera zijn werkelijk waar prachtig. De suiker witte zandstranden zijn uitermate geschikt om te snorkelen en te relaxen. Het eiland beschikt over veel stranden die het bezoeken waard zijn. Een van de meest populaire stranden is Ten Bay Beach. Aan dit strand grenst een grot, geen grot met stalagmieten en stalactieten maar een grot die is uitgesleten in de rotsen, wel leven hier vleermuizen. Surfers Beach is een van de meeste bekende stranden waar je heen gaat om te surfen. Dit strand is aan de Atlantische Kust van het eiland gelegen. Gaulding Cay Beach daarentegen is een strand waar je heen gaat om te relaxen. Het water hier is zeer ondiep, vooral tijdens eb en je kan meters lopen zonder verder dan je knieën in het water te staan. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Gregory Town gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Bahama's

Gregory Town