Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Net voor Banff National Park, een half uurtje rijden van de stad Banff, ligt Canmore. De charmante stad ontwikkelt zich als een echte concurrent van Banff en is veel moderner. Bovendien is overnachting en restaurantbezoek een stuk voordeliger. De stad heeft inmiddels meer dan 100 restaurants, waarbij opvalt dat het vrijwel allemaal onafhankelijke ondernemers zijn, geen ketens dus.

Vanuit Canmore zijn alle denkbare “outdoor mogelijkheden” te bedenken. Niet alleen ben je vlakbij de parken van de Rocky Mountains, maar ook bij het schitterende Kananaskis Country. 

Fietsen

Ook fietsers hebben hier interessante mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Banff Legacy Trail, in 2010 geopend vanwege de 125ste verjaardag van de Parks Canada Organisatie. Het is een schitterend en vlak parcours van zo’n 25 km dat parallel loopt aan de TransCanada Highway. De mogelijkheid bestaat om terug te gaan met een shuttle. 
Spectaculair is een fietstocht van de Highwood Pass (met 2.200 meter de hoogste pas in de Canadian Rockies, gelegen in Kananaskis Country) naar Canmore, 50 km downhill! Fraai wandelen kan door de Cougar Canyon. Houd er rekening mee dat dit een “natte voeten wandeling” kan zijn. Meer informatie: www.tourismcanmore.com

Smith-Dorrien Trail

Een prachtige bezienswaardige route vanaf Canmore is wegnummer 742 naar Spray Lakes, de Smith – Dorrien Trail. Dit is een goed begaanbare, onverharde route met prachtige uitzichten op de Rockies en de natuur is hier ongerept en vooral rustig. Terug kun je rijden via wegnummer 40, de Kananaskis Trail. Deze route loopt door een vallei en is omringd door scherpe bergpieken. Wegnummer 40 is geasfalteerd. Laat je voor off-road situaties ook niet al te bang maken door de autoverhuurder; soms is er gewoonweg geen alternatief en is langzaam rijden het beste devies.  De Smith-Dorrien Trail is een vertakking van de Kananaskis en leidt je via een onverharde weg naar Spray Lakes:  een prachtig azuurblauw meer met stranden, omzoomd door dichte naaldbossen. Deze route heeft een aantal scherpe bochten en steile afdalingen, maar is niet gevaarlijk. 
 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Canmore gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Canmore