Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Parallel aan de TransCanada Highway ligt de Canadian Pacific Railway, waaraan ongeveer midden in het park het oude spoorwegstadje Field ligt, dat nu vooral handig is omdat het een aantal basisvoorzieningen heeft. Field heeft zich ontwikkeld tot een hechte familiegemeenschap van minder dan 200 mensen uit alle hoeken van Canada, van wie velen in het gebied aankwamen met ski's op sleeptouw en het niet over hun hart konden krijgen om te vertrekken. Veel inwoners van Field zijn werkzaam in het toerisme en zijn werkzaam in de lodges en hotels van Banff en Yoho National Park. Het leven in een klein bergdorp bouwt unieke vriendschappen op, een diepe verbondenheid met de omgeving, en een waardering voor de eenvoudige beloningen die het bergleven biedt. Hoewel Field nog jong is, heeft het door een reeks invloeden een karakteristiek sfeertje.

Uitvalsbasis voor een bezoek aan Yoho National Park

Field is een oud spoorwegstadje en is gelegen aan de Kicking Horse River die dwars door Yoho National Park loopt. In dit stadje ligt ook het Parkc Canada Visitor Center waar je informatie kunt halen om alles uit je bezoek aan dit natuurpark te kunnen halen. Langs de rivier loopt de Trans-Canada Highway en het spoor van de Canadian Pacific Railway. Als je geluk hebt, komt er net een 3,5 kilometer lange goederentrein voorbij. Field is een klein dorpje in het hart van Yoho National Park. Je kunt er informatie inwinnen in het visitor Center of gebruik maken van de benzinepomp. 

Spiral Tunnel

Toen de Canadian Pacific Railroad in 1886 klaar was, bleken er een aantal tekortkomingen te zijn. Bijvoorbeeld bij de Kicking Horse Pass. Daar was de helling zo steil dat ontsporing en verongelukken van treinen meer regel dan uitzondering was. Er is een pad vanaf Kicking Horse Pass dat naar de overblijfselen van een van deze verongelukte treinen leidt. De problemen hielden een kwart eeuw aan. Toen vond men de oplossing door twee spiraalvormige tunnels door de rotsen te boren, waardoor de hellingshoek drastisch werd verminderd. Het mooiste zijn de tunnels te zien vanaf ʻʼTunnel Viewʼʼ. En als men geluk heeft, komt er net een 3,5 km lange goederentrein voorbij, die men alle tunnels in en uit kan zien rijden. De Trans Canada Highway ligt nu op het oude spoorbed.

Emerald Lake, de Takkakaw Falls en de Kicking Horse River

Er zijn nog een aantal zijwegen waaronder die naar de schitterende 400 meter hoge Takkakaw Falls (takkakaw betekent ook schitterend in de taal van de Cree-Indianen), maar die zijn alleen ʼs zomers toegankelijk. Van daaruit zijn ook (inspannende) tochten te maken naar het Wapta Icefield en het Waputik Icefield. Een andere zijweg leidt naar het prachtige Emerald Lake. Er is daar ook een lodge en mogelijkheden tot kanovaren, paardrijden etc. Er is een mooi wandelpad dat rond het meer loopt; een prachtige wandeling van 11/2 uur. Onderweg naar Emerald Lake voert de weg langs Natural Bridge, ontstaan doordat de Kicking Horse River een gat door de rotsen heeft geërodeerd.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Field gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Field