De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tofino is een van de populairste plaatsen aan de westkant van Vancouver Island. Het stadje ligt op de punt van een smal schiereiland en was een van de eerste plaatsjes in Canada dat door de beroemde Captain Cook werd aangedaan. Tofino biedt toeristen buiten de prachtige ligging vooral veel outdooractiviteiten. Allereerst is dit een belangrijke uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park en verder heeft Tofino ook een prachtig zandstrand dat populair is bij surfers.

Inwoners 

Tofino telt bijna 2000 inwoners.  

Klimaat 

Tofino is gelegen in een gebied met een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat wordt het hele jaar door gedomineerd door een koufront, hetgeen resulteert in veranderlijk en bewolkt weer. De zomers zijn fris door koude oceaanstromen en de winters zijn mild, maar meestal ook sterk bewolkt. 

Geschiedenis 

In 1792 kreeg Tofino zijn huidige naam, naar een Spaanse waterbouwkundige. Niettemin bleef kolonisatie vervolgens een eeuw lang uit. Er werd alleen wat bonthandel bedreven met de plaatselijke Indianen. Bovendien was Tofino enkel bereikbaar per boot. Vanaf 1960 werd de plek steeds populairder onder reizigers. Zij kwamen vooral voor Long Beach, het lange zandstrand tussen Tofino en Ucluelet. Met de opening van het Pacific Rim National Park (dat bijna direct aan beide plaatsen grenst) en de asfaltering van de toegangsweg kwamen er meer bezoekers. 

Must do:

Als je in Tofino bent is een boottocht naar Hotsprings Cove, de enige warmwaterbron op het eiland een must do! Het water komt met 87 graden Celsius de grond uit en loopt dan via grotere en kleinere bassins (voor één à twee personen) in elkaar over, waarbij de temperatuur stapje voor stapje afneemt. In het laagste bassin wordt het warme water plotseling ijskoud als de oceaan over de rand stroomt. 

Tip: eten en drinken in Tofino 

Tofino is een zeer populaire bestemming, vooral door het beperkte aantal accommodaties. Het is daarom sterk aan te raden om vooraf een tafelreservering te maken in één van de restaurants. Dit kan vaak via de website van een restaurant of vraag advies aan de receptiemedewerker. Veelal zijn de beste restaurants te vinden in hotels. Onze persoonlijke favorieten:

  • The Pointe Restaurant in The Wickaninnish Inn 
  • The Great Room in de Long Beach Lodge 

Reizen in de buurt van Tofino

Logo Doets Reizen Canada

Tofino