Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De Cabot Trail is de toeristische route in Atlantisch Canada van circa 300 kilometer die door Cape Breton Highlands National Park loopt. De weg loopt langs grillige rotskusten en baant zich een weg door het bosrijke gebied. Je zult tijdens de rit meerdere stops maken om te genieten van waanzinnige uitzichtpunten. Het landschap bestaat uit heuvels en bergen en ongerepte bossen. De kustlijn is afwisselend ruig tot lieflijk met gele zandstranden en helderblauw water.

De mooiste scenic route van Noord-Amerika

De omgeving van de Cabot Trail heeft veel weg van de Schotse Hooglanden en wordt lokaal de “meest scenic route” van Noord-Amerika genoemd; ook bij incalculering van enig chauvinisme, kan gezegd worden dat het inderdaad een heel mooie route is om tijdens je rondreis door Atlantisch Canada te ervaren. Aan de westkant rijst het hoogland pal uit zee op en aan de oostkant is het terrein wat meer golvend.

Geschiedenis van de Cabot Trail

Vroeger was het een aaneenschakeling van voetpaden en karresporen die het grootste deel van het jaar onbegaanbaar waren. In 1932 is de huidige verharde weg aangelegd.

Toegang tot de Cabot Trail

Met de auto kan het Cape Breton Highlands National Park alleen via de Cabot Trail worden bezocht, langs de trail zijn 24 uitzichtpunten. De andere mogelijkheid is te voet en daarvoor is bij het centre informatie te verkrijgen. Het park is dicht bebost, heeft vele meren en meertjes en snelstromende rivieren en beken. Het heeft een interessante fauna met elanden, zwarte beren, witstaartherten, stekelvarkens, rode vossen, bobcats, sneeuwhazen, jakhalzen en nog een aantal kleinere zoogdieren en meer dan 250 vogelsoorten.

Onze topbestemming in de buurt van Cabot Trail

Reis in de buurt van Cabot Trail

Logo Doets Reizen Canada

Cabot Trail