Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Atlantic Discovery

4 Beoordelingen
 • 16 dagen

Deze fantastische individuele autorondreis door Atlantisch Canada heeft als start- en eindpunt Halifax. In een prettig reistempo bezoek je de meest unieke plekken en geniet je van de ongerepte natuur met ruige kliffen, lieflijke baaitjes, maar ook kleurrijke dorpen, seafood, een rijk zang- en pubcultuur en een zeer vriendelijke bevolking. Een groot voordeel is dat Atlantisch Canada erg rustig is, zelfs in het hoogseizoen!

Ontdek Atlantisch Canada! New Brunswick, Prince Edward Island en Nova Scotia… Er is geen plek ter wereld als de Atlantische kust van Canada! Met frisse zoute zeelucht, prachtige zandstranden, majestueuze bergen, rustieke vissersdorpjes, verscholen vuurtorens en rotsige kustlijnen en fjorden. Maar dat is nog niet alles… Je vindt er ook talloze festivals en evenementen, een overdaad aan vis, een fascinerende cultuur en kosmopolitische steden. En niet te vergeten: een overvloed aan wildlife, ongerepte natuur en prachtige routes! Je zult je geen moment vervelen tijdens je reis naar Atlantisch Canada. Geniet van de unieke sfeer: rust, ongedwongenheid en een allervriendelijkste bevolking. De afstanden zijn kort, zodat je genoeg tijd hebt om de vele toeristische routes te rijden!

2.099,-
Vanafprijs p.p. i
 • Inclusief ferryovertocht Saint John - Digby
 • Verblijf in mooie lodges en resorts
 • Afwisselende natuur
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 2050 km
Dag 1

Heenreis naar Halifax

± 10 km

Je vliegt vandaag naar Halifax. Na het passeren van de douane haal je de huurauto op. Je rijdt in ongeveer een uur naar het hotel in Halifax, waar je een nacht verblijft. Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en de eerste plaats waar de meeste reizigers komen als ze naar Atlantisch Canada reizen. De bezienswaardigheid hier is de Citadel, een groot stervormig fort op een heuvel, met de Clocktower ervoor. Maar er zijn ook pieren met veel gezellige boetieks en restaurantjes. Verder is er het immigrantenmuseum Pier 21, de Titanic Graveyard en het historische, Dickens-achtige Province House.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Halifax - Liscombe

± 200 km

Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt, met het Eastern Shore gebied. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien en reis je richting het noorden naar Liscombe. Als je vroeg in de middag aankomt kun je er voor kiezen om een stukje door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje is opgezet rond 1860 en heeft prachtige huisjes. Hier lopen de bewoners regelmatig in typische klederdracht. Een andere leuke optie is doorrijden naar Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park. Een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Overnachting:Liscomb Mills
Dag 3

Liscombe Lodge - Baddeck

± 280 km

Een prachtige reisdag, maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je neemt een kleine ferryovertocht van circa tien minuten naar de overkant (zorg voor een paar dollar contant). Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze prachtige rit kom je aan op Cape Breton Island en reis je via de highway 105 naar je eindbestemming Baddeck, waar je in een heerlijk hotel verblijft.

 • Overnachting:Baddeck
Dag 4

Baddeck - Cabot Trail

± 100 km

Een relatief korte reisdag, maar dit geeft extra rust en tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Baddeck is het officiële startpunt van de Cabot Trail. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park, zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra's en moerassen.

 • Overnachting:Cabot Trail
Dag 5

Cabot Trail - Cheticamp / Mabou

± 150 km

Er komt hier veel wild voor en je hebt een grote kans om elanden te zien grazen aan de kant van de meertjes en stroompjes. Het park heeft 27 wandelroutes, van family walks van twintig minuten tot uitdagende wandeltochten langs adembenemende berg- en kustlandschappen. Een van de mooiste routes van Canada loopt door dit park: de Cabot Trail, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger. Dit is een route van 300 kilometer, uitgehouwen uit de bergen, die je langs talloze mooie plekjes van het Cape Breton Highlands National Park brengt. Je kunt deze route het beste volgen vanaf de oostkust van het eiland, in verband met fotograferen en de stand van de zon. Je hebt vandaag de hele dag de tijd voor de prachtige Cabot Trail. Deze routes brengen je langs Cape Breton Island, het prachtige landschap van noord-Nova Scotia. Tip: sla zo nu en dan af bij de bordjes Old Cabot Trail. Je ziet dan de authentieke vissersdorpjes.

 • Overnachting:Chéticamp
Dag 6

Cheticamp / Mabou - Pictou

± 300 km

Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence bij het Cape Breton Highlands National Park. Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het Whiskey gebied van Nova Scotia. Je einddoel is Pictou, waar je verblijft in een prettige accommodatie.

 • Overnachting:Pictou
Dag 7

Pictou - Charlottetown

± 100 km

Vandaag ga je per ferry van New Brunswick naar Prince Edward Island en maak je kennis met een geweldig eiland, dat in drie stukken is verdeeld. De ferry-overtocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze hoofdstad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden zij de plek Port La Joie. Het Engelse bestuur doopte de stad tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottown een rijke verzameling van Ierse pubs te vinden. Je kunt hier echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek. Old Charlottetown is het oude stadsdeel, op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad in leven gehouden.

 • Overnachting:Charlottetown
Dag 8

Charlottetown - West Prince Edward Island

± 150 km

Langs de noordkust van het eiland vind je veel witte zandstranden. Hier ligt ook het Prince Edward Island National Park. De zuidkust van het eiland heeft een kustlijn met veel rode zandstenen klippen. Het eiland zelf heeft een glooiend uitgestrekt landschap. De agrarische activiteit is voor een groot deel bepalend voor het landschap. Je vindt er zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en natuurlijk wildlife. Hier zijn de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Voor mooie foto's is deze plek geweldig. De zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive moet je beslist rijden. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, karakteristieke dorpjes? Het staat allemaal op het menu van vandaag!

 • Overnachting:O'Leary
Dag 9

Prince Edward Island - Bay of Fundy National Park

± 280 km

Je verlaat vandaag PEI en reist via de bijna 13 km lange Confederation Bridge. Pas bij het verlaten van het eiland betaal je tol (niet inclusief). Als je voor de brug staat aan de kant van Nova Scotia, kan je een bezoek brengen aan een parkje van waaruit je prachtig uitzicht hebt op de brug. De getijdenverschillen van de Bay of Fundy zijn enorm! Het is de trots van de bevolking. Twee keer per dag komt honderd biljoen ton water van de Atlantische Oceaan de Bay of Fundy binnen. Dit zorgt voor de hoogst waargenomen getijdenverschillen van wel 16 meter, ofwel de hoogte van een gebouw van vier verdiepingen! Veel bezienswaardigheden aan de kust van New Brunswick hebben te maken met deze getijdenverschillen. Maak een tussenstop bij Rocks Provincial Park. Dit Provincial Park ligt bij Hopewell Cape. Hier kun je een van de wonderen bekijken die de getijdenverschillen in de baai veroorzaakt: de gigantische bloempot-rotsen (Flower Pot Rocks). Via een trap kun je naar beneden gaan, bij hoogtij staat deze trap volledig onder water! Bij laagtij kun je naar de rotsen lopen. Bij de Tourist Information kan je informeren naar de tijden van eb en vloed. De rotsen zijn drie uur voor laagtij tot drie uur na laagtij zichtbaar. Je verblijft een nacht in Alma in Bay of Fundy NP.

 • Overnachting:Bay of Fundy National Park
Dag 10

Bay of Fundy National Park - Saint John

± 190 km

Je hebt de hele ochtend de tijd om Bay of Fundy NP te bekijken. Dit is een park aan de kust, waar je kunt genieten van de zee, of schelpen zoeken op het strand. Je kunt ook een van de vele wandelroutes door het park volgen, die voor elk niveau zijn uitgezet. Er zijn veel recreatiemogelijkheden in dit park. Zo vind je er een verwarmd zoutwaterzwembad, een uitdagende golfbaan en tennisbanen. Wil je meer actie, dan kan je ook mountainbiken en kanovaren. Vandaag heb je een relatief korte reisdag zodat je in de middag kan genieten op een terras in het sfeervolle stadje Saint John. Dit is een van de belangrijkste internationale zeehavens van Canada, aan de monding van de St. John River. In het centrum van de stad vind je talloze historische gebouwen, winkels en restaurants. Saint John is een perfecte mix tussen Europese en Noord-Amerikaase steden. Laat je verrassen!

 • Overnachting:Saint John
Dag 11

Saint John - Digby

± 90 km

Vandaag reis je per ferry van Saint John naar Digby. In Digby verblijf je een nacht omdat de omgeving veel te bieden heeft. Je kunt hier bijvoorbeeld naar de vuurtoren van Brier Island rijden via een toeristische route. Ook adviseren wij je een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Annapolis Royal. Dit is een historisch stadje aan de Annapolis River. Annapolis Royal werd in 1605 gesticht en is de oudste permanente Europese nederzetting van Canada. Historische gebouwen, gezellige Inns, mooie restaurants en unieke winkeltjes maken Annapolis Royal het bezoeken waard.

 • Overnachting:Digby
Dag 12

Digby - Kejimkujik National Park

± 100 km

In dit deel van de Bay of Fundy leven de grootste walvissen van Atlantisch Canada. Daarna alweer een korte reisdag, maar dat geeft tijd om Kejimkujik National Park te bezoeken. Dit nationale park heeft een zacht glooiend landschap, met talloze meren die door rivieren met elkaar verbonden zijn. Het park heeft een oppervlakte van 375 vierkante kilometer. Vroeger woonden hier de Micmac-Indianen, tegenwoordig is er slechts nog een klein reservaat waar wat Indianen wonen. In het Visitor Center bij de ingang van het park vind je een tentoonstelling over dit park en de cultuur van de Micmac-Indianen. In het park leeft veel wild, er zijn prachtige bossen en het is een eldorado voor kanoliefhebbers en wandelaars.

 • Overnachting:Maitland Bridge
Dag 13

Kejimkujik National Park - South Shore

± 100 km

Na alle inspanningen en indrukken van de afgelopen weken is het tijd om jezelf te verwennen met een paar dagen rust. Wat ons betreft kan dit het beste in het White Point Beach Resort. Dit resort is gelegen aan een uitgestrekt strand. Het hotel beschikt over een zwembad en andere faciliteiten, zodat je heerlijk kunt genieten.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 14

Volle dag bij White point Beach

Nóg een dagje rusten is je van harte gegund... Maar je kunt ook het nabij gelegen Kejimkujik Seaside National Park bezoeken. Hier kun je prachtige wandelingen maken in ongerepte en unieke natuur. Er leven verschillende vogelsoorten en tijdens de wandelingen zijn er diverse uitkijkpunten op ruige en weelderige kustlijnen.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 15

South Shore - Terugreis vanuit Halifax

Vandaag reis je via de kustroute van de South Shore naar Lunenburg. Dit is een kleurrijke en historische havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada en ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. Het stadje is zeer authentiek en past perfect bij een reis door de Maritimes! De laatste reisdag is kort, maar wij trakteren je op een laatste hoogtepunt van de reis: Peggy's Cove. Een tikkeltje toeristisch, maar dat komt doordat dit dorpje zo prachtig is! In de loop van de dag ga je naar de luchthaven van Halifax. Je levert de huurauto in, checkt in en vliegt weer terug naar Europa. Je verblijft de nacht in het vliegtuig.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 16

Thuiskomst

Je komt vandaag aan op Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Het einde van een prachtige reis door Atlantisch Canada!

Einde reis

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Atlantica Hotel Halifax - pool

Atlantica Hotel Halifax

Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 25,- per dag (exclusief lokale belastingen).

Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - pool

Liscombe Lodge

Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2 whirlpools, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool, openhaard en tv. Wi-Fi in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

The Inverary Resort - sfeer

The Inverary Resort

Inverary Resort bevindt zich aan een meer van Baddeck, dichtbij Gilbert H. Grosvenor Hall, Bras d'Or Lakes en Watershed Interpretive Centre en Alexander Graham Bell National Historic Site. In de buurt liggen ook Kidston Island Lighthouse en Bell Ray Golf Club. Inverary Resort heeft een aanmeerplaats, een binnenzwembad en een sauna. In gemeenschappelijke ruimtes is WiFi gratis beschikbaar. Dit milieuvriendelijke hotel biedt diverse eetgelegenheden, zoals een restaurant en een bar/lounge. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Tip van Doets Reizen: bezoek de Uisge Ban Falls. Een indrukwekkende waterval van circa 30 meter hoog en daarmee de hoogste waterval in Nova Scotia. De waterval is te bereiken via een hike van circa 1,5 uur (retour). 

Castle Rock Country Inn - 1

Castle Rock Country Inn

De Castle Rock Country Inn is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Cape Breton Island. Het hotel is vlakbij de Ingonish Ferry gelegen en heeft een mooi uitzicht over de Cape Breton Highlands. In de directe omgeving van het hotel kunt u vele outdoor activiteiten ondernemen, zoals; wandelen, vissen, tennis en kajakken. Het hotel beschikt over een restaurant en bar (is afhankelijk van het seizoen geopend). Een ontbijt buffet is inbegrepen. Het restaurant heeft een geweldig uitzicht net als de rest van het hotel. De Castle Rock Country Inn heeft slechts 16 kamers, deze zijn voorzien van een tweepersoonsbed, tv, bureau en hebben allen een eigen badkamer. 

Braeside Country Inn uitzicht

Braeside Country Inn

De Braeside Country Inn, gelegen in het historische Pictou, Nova Scotia, is een prachtig ingericht hotel  in een parkachtige omgeving met uitzicht op de haven van Pictou. Oorspronkelijk gebouwd in 1938 en nu volledig gerenoveerd om jou van alle gemakken te voorzien. Het hotel beschikt over 18 kamers met elk een eigen badkamer. Elke ochtend kun je heerlijk wakker worden aan het onbtijt (inclusief). Met een wandeling van 5 minuten sta jij aan het water in Pictou. Kortom de perfecte plek voor je verblijf in Pictou.

Rodd Mill River Resort - golf

Mill River Resort

Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad, een spa, fitnessruimte en een turks stoombad. Dit sportieve resort heeft een restaurant (Amerikaans ontbijt is inbegrepen) en een bar/lounge. Parkeren en Wi-Fi zijn gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

Falcon Ridge Inn Exterior

Falcon Ridge Inn

Gelegen op een top locatie, met uitzicht over de Fundy Bay en het rustige kustplaatsje Alma, vind je het Falcon Ridge Inn. Doordat deze bed and breakfast gebouwd is op een heuvel heb je prachtige vergezichten. Het Fundy National Park ligt direct om de hoek en ook de golfbaan ligt op slechts enkele minuten rijden. Voor 's avonds een hapje eten en een lekker drankje hoef je slechts enkele minuten te lopen richting de haven van Alma waar je tal van gezellige restaurants en pubs vindt met lokale gerechten en verse vis.


Het Falcon Ridge Inn is simpel,maar gezellig en modern ingericht met veel houten meubels en speelse kleuren. Vanuit iedere ruimte, inclusief de gastenkamers, heb je een geweldig uitzicht over de kust van Nova Scotia, de Fundy Bay. De kamers zijn compleet ingericht met een openhaard, koelkastje, televisie en gratis Internet. Tevens beschikt het over een eigen badkamer met onder andere badjassen en whirlpool tub. Een lekker ontbijt voor een goed begin van de dag word je gratis door het Falcon Ridge Inn aangeboden. Ook voor het parkeren bij de accommodatie hoef je niet te betalen. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. Parkeren kost circa $25 per dag + lokale belastingen (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Harbourview Inn - aanzicht

Harbourview Inn Digby

Een leuke en kleinschalige Country Inn gelegen in Smith's Cove vlakbij Digby. Vanuit deze inn kan je prima de omgeving verkennen, doe bijvoorbeeld een Whalewatch in de bay van Fundy. De inn beschikt over een ontbijtruimte, tennisbaan, wasservice en een buitenzwembad. Ook is er gratis parkeergelegenheid. Er zijn totaal 13 kamers die allemaal net even anders zijn. De kamers beschikken over een eigen prive badkamer, tv, wekker en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). 

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een speelveld te vinden. De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen Wi-Fi en vanwege de afgelegen locatie kan het zijn dat je geen bereik hebt.

White Point Beach Resort - 3

White Point Beach Resort

Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kan je het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 126 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kan je gratis parkeren bij het hotel. 

Lord Nelson Hotel\ Halifax - exterior

Lord Nelson Hotel & Suites

Een prettig middenklasse hotel op een zeer centrale ligging van Halifax. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een eigen restaurant, elegante lobby en comfortabele hotelkamers. Tegenover het hotel liggen de Public Gardens en het oude havengebied is te vinden op korte loopafstand. The Lord Nelson Hotel & Suites beschikt over een volledig uitgerust businesscentrum en een moderne fitnessruimte.  Parkeren kost circa CA$ 28,- per dag (exclusief lokale belastingen en onder voorbehoud). Een klassiek en beroemd hotel waar je je waant in een soort paleis! Er zijn vele voorzieningen aanwezig. Ga in ieder geval dineren in het heerlijke restaurant en drink een borrel in de Engelse Pub. Er is tevens een sportruimte aanwezig. 

Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - pool

Liscombe Lodge

Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2 whirlpools, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool, openhaard en tv. Wi-Fi in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

Silver Dart Lodge View

Silver Dart Lodge

De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een restaurant, buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis Wi-Fi en voldoende parkeergelegenheid.

Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad

Keltic Lodge Resort & Spa

Ingonish Beach

Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt je een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de kamers. Alle kamers van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

Glenora Inn & Distillery Resort - exter

Glenora Inn & Distillery Resort

Mabou

Wow! Je verblijft in de ENIGE Single Malt Whiskey distilleerderij van Noord Amerika. De ligging is fantastisch, je verblijft immers aan de voet van de Cape Breton Mountains. De pub is geopend van juli t/m oktober. Er is een gift shop aanwezig en je kunt indien mogelijk een tour boeken in de 'distillery' van dit hotel. Vraag de baliemedewerker van de receptie voor meer info. Glenora Inn kent een intieme sfeer en telt maar 15 kamers en chalets. Een unieke ervaring! Het restaurant is geopend van half mei t/m half oktober. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en vanuit de Jacuzzi kun je uitkijken over de "distellery". Het hotel beschikt over gratis Wifi.

Braeside Country Inn uitzicht

Braeside Country Inn

De Braeside Country Inn, gelegen in het historische Pictou, Nova Scotia, is een prachtig ingericht hotel  in een parkachtige omgeving met uitzicht op de haven van Pictou. Oorspronkelijk gebouwd in 1938 en nu volledig gerenoveerd om jou van alle gemakken te voorzien. Het hotel beschikt over 18 kamers met elk een eigen badkamer. Elke ochtend kun je heerlijk wakker worden aan het onbtijt (inclusief). Met een wandeling van 5 minuten sta jij aan het water in Pictou. Kortom de perfecte plek voor je verblijf in Pictou.

Rodd Charlottetown Exterior

Rodd Charlottetown

Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Rodd Charlottetown Hotel word je omringd door een historische elegantie. Gebouwd in 1931 en later gerestaureerd in oude stijl waan je je jaren terug zonder dat dit ten koste gaat van comfort en belevenis. Vlakbij ligt Victoria Park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het mooie uitzicht over Charlottetown Harbour. Ook winkeltjes, restaurants en gezellige pubs liggen allen op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Houd je van golfen dan rij je in slechts 10 minuten naar de Belvedere Golf & Country Club of de Fx Meadow Golf Course. Chambers Restaurant & Bar serveert heerlijke en lokale (vis-)gerechten en is de ideale plek om 's avonds gezellig de dag af te sluiten. In de zomermaanden is er in het hotel ook de mogelijkheid om te genieten van het dinertheater. Vraag hiervoor bij de receptie. In het hotel is ook een zwembad met sauna en whirlpool en er is een fitnessruimte. De kamers zijn warm en klassiek ingericht met mooie kleuren en houten meubels. Allen zijn voorzien van de standaardfaciliteiten, zoals televisie, air conditioning, koffiemachine, föhn en strijkmogelijkheden. Iedere kamer beschikt tevens over een eigen badkamer voorzien van alle gemakken. Parkeren bij het hotel is gratis, maar wel beperkt. De parkeerplaats van het hotel is te vinden in een zijstraatje en is niet bereikbaar via de hoofdingang. Internet is ook te gebruiken zonder kosten. 

West Point Lighthouse Exterior 2

West Point Lighthouse

Op een unieke locatie op Prince Edward Island vind je dit geweldige hotel. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1875, doet tegenwoordig dienst als hotel en herbergt slechts 13 kamers waardoor de intimiteit behouden blijft. Je hoeft geen auto te pakken om de mooie natuur te aanschouwen aangezien dit hotel direct aan de kust ligt en naast een prachtig natuurgebied. Je vindt er rust, kalmte en een uitgebreide flora en fauna. 
Het is gezellig en huiselijk ingericht, je kan er echt tot rust komen en heerlijk onthaasten. Het is zeer kleinschalig opgezet en je voelt je er te gast. De kamers zijn van alle standaardfaciliteiten voorzien en ook is er Wi-Fi in het hotel. Daarnaast is er een parkeerplaats aanwezig, evenals een museum waar je alles over de vuurtoren zelf en haar omgeving kan leren. Een continentaal ontbijt is inbegrepen.

Falcon Ridge Inn Exterior

Falcon Ridge Inn

Gelegen op een top locatie, met uitzicht over de Fundy Bay en het rustige kustplaatsje Alma, vind je het Falcon Ridge Inn. Doordat deze bed and breakfast gebouwd is op een heuvel heb je prachtige vergezichten. Het Fundy National Park ligt direct om de hoek en ook de golfbaan ligt op slechts enkele minuten rijden. Voor 's avonds een hapje eten en een lekker drankje hoef je slechts enkele minuten te lopen richting de haven van Alma waar je tal van gezellige restaurants en pubs vindt met lokale gerechten en verse vis.


Het Falcon Ridge Inn is simpel,maar gezellig en modern ingericht met veel houten meubels en speelse kleuren. Vanuit iedere ruimte, inclusief de gastenkamers, heb je een geweldig uitzicht over de kust van Nova Scotia, de Fundy Bay. De kamers zijn compleet ingericht met een openhaard, koelkastje, televisie en gratis Internet. Tevens beschikt het over een eigen badkamer met onder andere badjassen en whirlpool tub. Een lekker ontbijt voor een goed begin van de dag word je gratis door het Falcon Ridge Inn aangeboden. Ook voor het parkeren bij de accommodatie hoef je niet te betalen. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. Parkeren kost circa $25 per dag + lokale belastingen (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een speelveld te vinden. De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen Wi-Fi en vanwege de afgelegen locatie kan het zijn dat je geen bereik hebt.

White Point Beach Resort - 3

White Point Beach Resort

Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kan je het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 126 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kan je gratis parkeren bij het hotel. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.900 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 67,6%
Accommodaties 14,2%
Rondreis 12,5%
Huurauto 4,5%
Veerboot 1,3%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.900 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.402 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 14 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (4)

De vuurtorens, walvissen & heerlijke kreeft hebben met mij recht verrast! Bedankt Mrs. Canada

F. de Jong

De vuurtorens, walvissen & heerlijke kreeft hebben met mij recht verrast! Bedankt Mrs. Canada!

Bij aankomst lag er in het hotel een informatiepakket klaar welke kaarten, folders en een reisbeschrijving bevatte.

D. Abma,

Beste medewerkers van Doets Reizen, Na terug te zijn van een fantastische reis door Canada wil ik allereerst de medewerkers van Doets Reizen bedanken voor het organiseren van de reis. Bij aankomst lag er in het hotel een informatiepakket klaar welke kaarten, folders en een reisbeschrijving bevatte. Ideaal om goed voorbereid aan de vakantie te beginnen. Het mooie aan deze reis vond ik de afwisselende natuur, van bergen, bossen tot diverse kustlijnen. Perfect voor natuurliefhebbers. Ook is er de mogelijkheid om diverse activiteiten te ondernemen. Kanoën, hiken, fietsen maar ook heerlijk op het strand liggen. Een uitblinker binnen deze reis vond ik Gaspese, schiereiland van Quebec. Waar je langs een indrukwekkende kustlijn kan rijden, een prachtig Nationaal park kunt bezoeken en het plaatsje Perce met zijn rots voor de kust en strand is een mooie plek om een dagje bij te komen. Bedankt voor deze onvergetelijke reis! Met vriendelijke groeten, Dorien Abma

Leuke reis en veel gezien.

G. Hougee

Leuke reis gehad. Wij hebben veel gezien en in totaal 2400 km gereden.

De prachtige natuur

M. Stam

Op Brier Island walvissen gespot was erg mooi

De prachtige natuur en cape Breton specifiek. Aantal lodges lagen super mooi.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • 14 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 14 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Ferryovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Optionele opwaardering huurauto naar huursoort 2 of een ander type huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry- en brug tolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Atlantic Discovery

16 dagen
Vanaf 2.099,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs