De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Liverpool is uitvalsbasis voor Kejimkujuk National Park Sea Side en staat bekend om de prachtige uitgestrekte stranden. Net als de Engelse naamgenoot ligt Liverpool aan de monding van de Mersey River. Het pittoreske dorpje Liverpool in Atlantisch Canada is een oud, door Engelse kolonisten gesticht, stadje dat een piratenverleden kent. De rijke geschiedenis zie je nog terug in Liverpool, Nova Scotia. De grote koloniale huizen zijn prachtig om te bewonderen. De piratenhistorie is terug te vinden in een tweetal musea: het Perkins House en het Queens County Museum. Daarnaast kan je bij het Tourist Office is een wandelroute te verkrijgen om het prachtige Historic District van Liverpool te voet te verkennen.

Oorspronkelijke bewoners van Liverpool

De oorspronkelijke bewoners van Liverpool zijn de Mi’kmaq. Om meer te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners en om de geschiedenis niet te vergeten kan je een kijkje nemen in het Rossignol Cultural Centre opgericht. De plek om meer te weten te komen over deze bewoners van Atlantisch Canada. 

Bezoek Kejimkujik National Park

Op een halfuur ten noorden van Liverpool vind je het nationale park van Nova Scotia: Kejimkujik National Park. Tijdens je rondreis door Atlantisch Canada kan je Kejimkujik National Park zeker niet overslaan. Het is de plek om te wandelen en kanoën. Wanneer de zon ondergaat komen de tienduizenden sterren tevoorschijn. Dit is dan ook het enige Dark Sky Preserve van Nova Scotia. 

Reis in de buurt van Liverpool

Logo Doets Reizen Canada

Liverpool