De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Peggy's Cove Lighthouse

5 Actueel reisaanbod

Peggy ’s Cove ligt ongeveer 40 km van Halifax aan de St. Margareth Bay. De grootste publiekstrekker is de iconische vuurtoren die symbool staat voor Atlantisch Canada. Het is door schilders en fotografen inmiddels onsterfelijk gemaakt en je zult zelf zien dat dit terecht is. Het is een prachtig plaatsje met pastelkleurige huisjes en een haventje waarin scheepjes, kreeftenvallen en netten liggen. De vuurtoren is inmiddels niet meer in gebruik maar wel toegankelijk voor bezoekers.

Bezoek Peggy’s Cove

Het slechts 60 inwoners tellende prentbriefkaartdorp Peggy’s Cove lit aan de St. Margareth Bay. Het is door schilders en fotografen inmiddels onsterfelijk gemaakt. Sommigen menen dat Peggy een verkleinwoord of koosnaampje is van Margareth.

Bezoek de bekendste vuurtoren van Atlantisch Canada

De vuurtoren staat te midden van systeemloos op de kust opgestapelde rotsen. Een plaatselijk beroemde kunstenaar is William E. de Garthe heeft een reliëf gemaakt met de afbeelding van 32 plaatselijke vissers en hun vrouwen en kinderen. Het dertig meter lang kunstwerk is aangebracht in de granieten rotswand achter zijn huis. Het staat bekend als het Fisherman’s monument. Ook de Garthe Gallery met ca. 65 van zijn zee schilderijen is de moeite waard. In de zomer kan het hier zeer druk zijn. Dan verdient de vroege ochtend of de late namiddag de voorkeur voor een bezoek aan Peggy ‘s Cove.

Reizen in de buurt van Peggy's Cove Lighthouse

Logo Doets Reizen Canada

Peggy's Cove Lighthouse