De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het plaatsje Mahone Bay heeft 1.100 inwoners en is zeer gewild bij zeilers. Er zijn veel romantische “discovery eilandjes”. Het is een gezellig plaatsje met een hoofdstraat met gezellige winkeltjes, boetieks en kunstgaleries.

Bezoek Mahone Bay 

Mahone Bay is een rustige bestemming met een prachtig uitzicht op de schilderachtige haven, waar je de zeilboten zachtjes ziet dobberen en de zon schittert als diamanten op het diepblauwe water. Lopend door de stad kom je langs de geschilderde Victoriaanse huizen en winkels, kleurrijke erfgoedtuinen en de drie beroemde kerken die aan de waterkant liggen. Dit bijzondere decor vormt een van de meest pittoreske stadjes van Canada. 

Activiteiten bij Mahone Bay

Ook voor activiteiten is Mahone Bay een prachtige locatie. De oceaan is oogverblindend en dit is natuurlijk de plek om te zeilen of peddelend de baai te verkennen. Kom tot rust in de ruige schoonheid van de kustlijn en rustige stranden. Je kan er ook voor kiezen om op het vasteland te blijven en per fiets of wandelend op verkenning te gaan. 

Legende van Mahone Bay

Ook hier een legende: het Amerikaanse kaperschip “Young Teazer” ging hier tijdens de oorlog van 1812 in vlammen op; elke zomer, meestal op de verjaardag van het vurige gebeuren, komt hij als spookschip weer tevoorschijn. Eind juli vind hier het Wooden Boat Festival plaats om het scheepsbouwverleden te herdenken. Er vinden dan allerlei activiteiten plaats, variërend van kano-bouwen tot kinderspelen en schatgraven.

Bezoek het Settlers Museum

In het Settlers Museum kan je kunst- en gebruiksvoorwerpen zien die met de stichting van het plaatsje te maken hebben. Het geeft een diepgaand inzicht in het erfgoed van de gemeenschap. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mahone Bay

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Mahone Bay gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Mahone Bay