De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het toeristische plaatsje Digby is gelegen in het westen van Nova Scotia, Canada. Het is de thuisbasis van een grote vissersvloot en wereldwijd bekend om hun beroemde Digby-sint-jakobsschelpen. Lopend door de stad Digby kan je kleurrijke foto’s maken van vissersboten in de haven en proef ook zeker de sint-jakobsschelpen in een van de vele restaurantjes.

Bay of Fundy

Vanuit het kustplaatsje Digby kun je gemakkelijk naar de Bay of Fundy. De Bay of Fundy is de plek met het grootste getijdenverschil ter wereld. Bij eb kun je het strand van Cape Hopewell op. Op dit strand vind je ook bijzondere rotsformaties van 13 tot 20 meter hoog. Het zal je verbazen hoe snel het water stijgt en om ervoor te zorgen dat iedereen van het strand af is zijn er parkwachters. Informeer van te voren bij het bezoekerscentrum over de tijden zodat je het strand kan bewonderen bij zowel eb als vloed.

Digby Neck

Bij Digby begint een loopt er een weg over de landtong Digby Neck. De Digby Neck is een smalle strook die aan de noordkant wordt begrensd door de Bay of Fundy en aan de zuidkant door St. Mary’s Bay. Je komt hier langs prachtige onaangetaste natuur met veel vogels. Op verschillende plekken geeft het ook een prachtig uitzicht op de Bay of Fundy. Aan het eind liggen nog twee prachtige eilandjes, Long Island en Brier Island, waar je heerlijk kunt wandelen.

Walvistochten

De walvistochten zijn een populaire attractie in Digby. Tussen mei en september worden de walvisexcursies uitgevoerd, waarbij je vertrekt vanuit de haven van Digby. Tijdens je rondreis door Atlantisch Canada is het een must om deze prachtige dieren te spotten.

Reizen in de buurt van Digby

Logo Doets Reizen Canada

Digby