Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Gyantse, midden in de Nyang Chu Vallei, is de Tibetaanse nederzetting die tijdens de invasie van China wél bespaard is gebleven. Het heeft, als enige stad, een oude wijk met authentieke huizen. Het is een aangename bestemming en gewild vanwege het Palchoklooster. Dit gebouw heeft de typische Kumbum-stijl waarbij boeddhistische kapelletjes trapsgewijs op elkaar gestapeld zijn. Die exceptionele bouwstijl maakt Palcho tot een fenomeen.

Knusse straten

Gyantse was in 1904 het toneel van een heftige strijd tussen Britten en Tibetanen. Door het verzet en de daaropvolgende belegering kreeg het als bijnaam Heldenstad. Velen haasten zich tegenwoordig door de stad om een glimp op te vangen van het vermaarde Kumbum, maar de stad is zoveel meer dan dit bouwwerk alleen. Je kunt er heerlijk uren door het centrum dwalen en telkens nieuwe, knusse straatjes ontdekken. In winkelstraat Yingxion Nanlu is echt van alles te koop.

Pelgrims en fresco’s

De 35 meter hoge, witte Kumbum in het centrum is door de prins van Gyantse gebouwd en kun je vergelijken met boeddhistische stoepa’s zoals je ze in Nepal ook ziet. Een stoepa is een geheel van meerdere kapellen. Het voormalige fort werd in de negende eeuw gebouwd en in de veertiende eeuw omgetoverd tot een waanzinnig klooster: het Palchoklooster. Hier leven tegenwoordig meerdere religies vreedzaam onder één dak. Loop als je boven bent [je kunt via nauwe straten omhooglopen] achter de pelgrims aan naar binnen en laat de vele fresco’s goed op je inwerken. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Gyantse

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Gyantse gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen China

Gyantse