De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Boeddha van Leshan, die diep in de rotsen geklemd ligt, waakt al 1200 jaar over de schepen die aan hem voorbijvaren. Hij is 71 meter hoog en ligt tussen de heuvels bij Leshan, de geboorteplek van het boeddhisme in China. De boeddha is een must see op een rondreis langs alle Chinese hoogtepunten. Het is zo’n imponerend groot beeld: zelfs de vingernagels zijn nog langer dan een mensenlichaam!

Mystieke flarden mist

De oudste tempels van China liggen verspreid over Emei, de heilige berg in de omgeving van het dorp Leshan. Je ziet er oude bronzen beelden, paviljoens, tempeltuinen en graftombes die verscholen tussen bomen liggen. De omgeving, die veel mystiek heeft, wordt soms omgeven door flarden mist, die de geheimzinnigheid alleen maar aandikken. Ondanks alle mooie paviljoens in dit heuvelachtige gebied is grote boeddha by far Leshan’s bekendste bezienswaardigheid.

Schepen beschermen en water temmen

Drie rivieren, Minjiang, Dadu en Qingyi komen bij Leshan samen, wat vroeger gevaarlijke stromingen voor de scheepvaart veroorzaakte. Om passerende boten te beschermen maakte men ten tijde van de Tangdynastie een gigantisch boeddha-beeld in de rotswanden. Tijdens het beeldhouwen-het duurde een eeuw voordat het gigantische beeld compleet was- stortte men de brokstukken in het rivierwater. Daardoor zwakte de wilde stroming langzaam af. Inwoners van Leshan kennen hun eigen, spirituele variant op deze geschiedenis: volgens hen zou de rustgevende aanwezigheid van de boeddha het water temmen en de schepen beschermen.

Zeven meter oor

Je kunt het kunstwerk het beste vanaf de rivier bewonderen. Vanaf de kade in het centrum van Leshan vertrekt regelmatig een boot voor een tocht langs de boeddha. Je kunt de hem ook beklimmen vanaf het hoofd (veertien meter lang) en langs z’n oren (zeven meter). Via stenen trappen daal je vervolgens langs het lichaam richting de voeten af. Het is de pittige klim zeker waard.

Wist je dat een bezoek aan Leshan goed te combineren is met een citytrip naar Chengdu, dat slechts op 125 kilometer afstand ligt? Als je de hogesnelheidstrein pakt, ben je er in anderhalf uur tijd.

Onze topbestemmingen in de buurt van Leshan

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Leshan gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen China

Leshan