De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In de hoofdstad van provincie Sichuan vind je betoverende tempels, zie je het rijke erfgoed en proef je de pittige cuisine op elke straathoek. De vruchtbare streek heeft als bijnaam Land van Overvloed, want het leven is er goed. Inwoners van Chengdu staan bekend om hun joie de vivre. Ze picknicken graag in weelderige tuinen en genieten van de rust in één van de vele, oude theehuizen. Wie Chengdu bezoekt komt uiteraard voor de iconische reuzenpanda!

Panda’s te leen

Ontmoet de reuzenpanda bij het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. De pandaverblijven liggen verspreid door een groot bamboe-bos ten noorden van Chengdu. Je ziet luierende, volwassen panda’s en jonge dieren die spelen terwijl een babypanda de fles krijgt. Wist je dat ‘ons’ Ouwehands Dierenpark in 2017 twee reuzenpanda’s uit dit verblijf te leen kreeg?

Het Shu-imperium

Chengdu heeft een tjokvol cultuuraanbod dankzij de rijke geschiedenis die de eerste Shu-keizer hier ruim 2400 jaar geleden meebracht. Bekijk restanten van de fascinerende schoonheid van die periode in de Daci-tempel, het Wenshu-klooster of bij het Wuhou-altaar. Als je meer wilt weten over de interessante historie van het Shu-imperium dan ben je bij het Jinsha Site Museum of het Du Fy’s Thatched Cottage Museum aan het juiste adres.

Cirque du Soleil is er niks bij

Breng een bezoek aan een traditioneel Sichuan Opera, zoals in Fu Rong Cui. Dit is opera zoals je het nog nooit eerder hebt gezien: naast zang, dans en oogverblindende kostuums zie je waanzinnig acrobatische stunts. De shows zijn bekend vanwege het zogeheten bianlian, waarbij de artiesten in een ongekend tempo van maskers verwisselen.  

Artistieke steeg voor foodies

Liefhebbers van pittig eten kunnen in deze officiële gastronomische stad hun foodie-hart ophalen. De Sichuan-keuken is vermaard om de pittige Sichuan-peper. Je kunt zo diep in de buidel tasten als je zelf wilt, voor elk budget is er topkwaliteit eten. Van streetfood tot fine dining, je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn als je dandianmian (pindasoep met pittige noedels) of hongyou chaoshou (varkensknoedels in chilisaus) eet. De beste eettentjes tref je aan in Chunzi Road of het gezellige Kuan Zhai Xiang Zi, een artistiek steegjescomplex in het centrum. De wijde steeg van Kuan Zhai Xiang Zi vormt de entree tot 45 binnenplaatsen. Geniet van de betrekkelijke rust in een van de binnentuinen, theehuizen of Sichuan-restaurants.

De perfecte mix

Chengdu heeft de perfecte mix tussen oud en modern. Het is een frisse, groene stad, die minder chaotisch oogt dan welvarende metropolen als Shanghai of Beijing. Al liegt het inwoneraantal, 14 miljoen, er zeker niet om. En met zo’n 100 miljoen bezoekers per jaar is het in Chengdu altijd levendig. Wil je ook het beste van twee (Chinese) werelden ervaren? Vraag Doets Reizen om een op maat gemaakte (rond)reis of citytrip naar Chengdu. 

Reizen naar Chengdu

Logo Doets Reizen China

Chengdu