Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Geplaveide straten in de oude binnenstad, gekleurde huizen van Nyhavn, Koninklijke paleizen en architectonische hoogstandjes, Kopenhagen heeft het allemaal. Dé ideale bestemming voor jouw stedentrip of bezoek tijdens jouw rondreis door Denemarken.

Iconische huizen en bekende inwoners
Nyhavn, het hart van Kopenhagen met zijn kleurrijke houten huizen. Vroeger was dit het verzamelpunt van de zeelieden met hun nieuwe vracht. Het oudste huis, op nummer 9, werd in 1681 gebouwd en is nog steeds in takt. De Nyhavn had vroeger geen goede reputatie, maar vandaag de dag is het een populaire plek met restaurants, café en kleine boetieks. De Deense auteur, Hans Christian Andersen heeft in diverse huizen in de Nyhavn gewoond. Hij schreef vele sprookjes zoals “Het meisje met de Zwavelstokjes” en “de kleine Zeemeermin”. De laatste genoemde is nu een bekende inwoonster van Kopenhagen met een eigen bronzen beeld in de haven, waar jaarlijks veel bezoekers op afkomen.

Paleizen en plezier
Kopenhagen is één van de oudste monarchieën en dat is terug te zien in de stad. De binnenstad heeft een combinatie van geplaveide kronkelende straten en paleizen wat een scherp contrast biedt met het moderne leven vandaag de dag. De pracht en praal van de monarchie is overal te vinden, Kopenhagen telt maar liefst 3 paleizen. Het Amalienborg Paleis is het Koninklijk Paleis en is zeker een bezoek waar. Dagelijks kun je de wisseling van de wacht bijwonen en zijn er rondleiding in het paleis waar je alles te weten komt over de geschiedenis. De koninklijke hermitage met de indrukwekkende Ridderzaal en koningstronen kun je vinden in Kasteel Rooseborg. Al ruim 400 jaar liggen hier de koninklijke kunstschatten en kroonjuwelen. Het ontzagwekkende paleis Christiansborg geeft een kijkje in 800 jaar Koninklijke geschiedenis. Vroeger woonden hier de Koninklijke families, maar vandaag de dag is het Deense Parlement, Hooggerechtshof en het ministerie van Buitenlandse Zaken hier gevestigd. Naast de vele paleizen biedt Kopenhagen nog veel meer plezier. Tivoli is een historisch juweeltje dat in 1843 zijn deuren opende. Het park biedt een veelzijdige mix van achtbanen, voorstellingen, attracties en cultuur wat voor zowel kinderen als de ouders een leuke middag bezorgd.

Om je vingers bij af te likken
De restaurant scene in Kopenhagen is een van de meest onderscheidende en innovatieve ter wereld. Of je nu houdt van bistro’s of dineer je liever bij een sterren restaurant je vindt het hier allemaal. Kopenhagen heeft maar liefst 16 Michelinsterren restaurants. De menukaarten zijn gevuld met gerechten van over de hele wereld en lokale seizoensgerechten. Reserveer je tafel en laat je meenemen op culinaire reis.

Reis naar Kopenhagen

Logo Doets Reizen Denemarken

Kopenhagen