Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Trek je beste wandelschoenen uit de kast, vul je bidon met een klets water en vergeet je verrekijker niet. Met bijna vijftig hiking trails in de ongerepte natuur is Southern Savonia de ideale regio om de outdoorliefhebber in je naar boven te laten komen. Het is lastig kiezen welke route je neemt, maar een wonderschone omgeving is overal gegarandeerd. Kijk om je heen en geniet van de vogels, beklim een steile rots, neem een duik in een kraakhelder meertje of pak onderweg een kano voor een extra portie avontuur.

Het is hier rustig, veilig, schoon en aangenaam

Southern Savonia, of zoals het officieel heet: South Savo, ligt in het zuidoosten van Finland. De grote hoeveelheid culturele attracties, internationale festivals en wonderschone natuur zorgen ervoor dat de hoeveelheid mensen in deze streek elke zomer verdubbelt, omdat het gebied zo in trek is bij vakantiegangers. Wat niet betekent dat je hier over de hoofden kunt lopen, want zoals overal in Finland is het hier rustig, veilig, schoon en aangenaam.

Spot de zeldzame Saimaa ringelrob

Ben je op vakantie in Southern Savonia, of Zuid-Savo op z’n goed Hollands, dan mag een bezoek aan het helderblauwe Saimaameer niet op je to do-lijst ontbreken. Het is met een oppervlakte van 4400 vierkante kilometer het grootste merengebied van Europa en ligt in het prachtige Lakeland. Je kunt op het water heerlijk zwemmen, varen, vissen of gewoon lekker zonnen aan de oever. Ben je in voor wat meer actie, dan kun je in dit gebied geweldig wandelen, fietsen, paardrijden en dieren spotten, waaronder de zeldzame Saimaa ringelrob.

De gemiddelde jaartemperatuur is zo’n 5 graden Celsius

South Savo heeft koude winters en aangename zomers. De gemiddelde jaartemperatuur is zo’n 5 graden Celsius, met uitschieters naar 20 graden Celsius in de zomer, en zakkers naar -10 graden Celsius in de winter. In de wintermaanden ligt er vrijwel altijd een dik pak sneeuw, dus het is een prima bestemming voor zowel wintersportvakanties als actieve zomerreizen.

Bestemming in Etelä-Savo

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Etelä-Savo gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Etelä-Savo