Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Keski-Suomi is in het Fins vertaald als Midden-Finland. Deze regio bestaat vandaag de dag uit 23 gemeentes. Dit deel van Finland wordt gezien als het overgangsgebied tussen het zuiden van Finland en Lapland. Het landschap in deze regio bestaat voornamelijk uit bossen en meren. De bevolking in deze regio groeit langzamer dan in de rest van Finland. Dit komt mede doordat de regio niet beschikt over grote steden waar jongeren zich vestigen. In Keski-Suomi bevind je je dus echt in de natuur, er zijn weinig mensen en op veel plaatsen kun je dus ultiem genieten van rust en ruimte.

Het land van de Taigabossen

De Nationale Parken in Midden-Finland worden gekenmerkt door de immense hoeveelheid bomen. Het meest bekende zijn de bossen van Kuusamo. In de zomer is het hier prachtig wandelen en in de winter kun je hier genieten van de vele sneeuw. Midden-Finland is namelijk de plek waar ’s winters van heel Finland de meeste sneeuw valt. Huskysafari’s, sledetochten met rendieren of langlaufen, het kan hier allemaal. Tussen de bomen door is het wel oppassen voor de beren. In dit gebied bevindt zich namelijk de grootste populatie bruine beren. Tussen mei en augustus kun je verschillende excursies doen voor het spotten van de beren.

Steden met elk een eigen karakter

Jyväskylä is de grootste stad, tevens de hoofdstad, in Midden-Finland. Deze stad is gelegen aan de noordelijke punt van het Päijännemeer. De grote universiteit zorgt ervoor dat veel studenten hiernaartoe trekken, het is daarom ook de snelst groeiende stad van Finland. Onze reizen laten je ook verblijven in Kivijärvi. Deze plaats is klein, maar in het bezit van een prachtige accommodatie (Villa Paura) midden in de natuur. Kivijärvi is kenmerkend voor de vele andere plaatsjes in Midden-Finland. Ze zijn omringd door bomen, meren en moerassen. Tijdens alle overnachtingen in dit gebied, zullen wij ervoor zorgen dat je je op de meest unieke locaties bevindt. De natuur staat hier met stip op nummer één! 

Bestemming in Keski-Suomi

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Keski-Suomi gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Keski-Suomi