Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Samen met Zweden heeft Finland de grootste populatie beren van Europa. Als je deze bijzondere dieren in het wild wilt zien, dan zit je in dit wonderschone land dus goed. Sterker nog: ga je naar de juiste plek, dan wordt er gezegd dat de kans 99 procent is dat je een of meerdere beren zult spotten. En die juiste locatie is: Midden-Finland, waar je tijdens je vakantie samen met een gids vanaf een veilige afstand behalve beren ook lynxen, veelvraten en wolven kunt spotten.

Voor al uw canyons, wilde rivieren, meren en uitgestrekte bossen

Midden-Finland ligt ingenesteld tussen het levendige, bewoonde zuiden en het avontuurlijke noorden van Zweden, dat beter bekend staat als Fins Lapland. Het noordoosten van de provincie heet Koillismaa en wordt ook wel ‘de poort naar Lapland’ genoemd. Deze bergachtige streek wordt in sneltempo populairder onder reizigers, en niet voor niets, want je vindt hier een paar van de mooiste natuurgebieden van heel Finland. Een aanrader is nationaal park Oulanka, waar canyons, wilde rivieren, meren en uitgestrekte bossen op je wachten.

Wie van wintersporten houdt, zit in Midden-Finland goed,

Een grote trekpleister van Midden-Finland zijn de dichtbegroeide Taigabossen, een eindeloze wildernis met brede rivieren, waar het georganiseerde ‘beren kijken’ tot een kunst is verheven. Een andere aanrader is Oulu, een historische stad vol bedrijvigheid, waar je de markthallen vol kraampjes met lokaal lekkers niet mag missen. Wie van wintersporten houdt, zit in Midden-Finland ook goed, want er valt hier ’s winters de meeste sneeuw van het hele land. Naast skiën kun je ook uitstekend sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, langlaufen en sledetochten maken.

Lekker lang licht en behoorlijk zonnig

Het weer in Midden-Finland is redelijk voorspelbaar. In de winter zit je hier uitstekend als het gaat om kou en sneeuw, in de zomer zijn de dagen lang en meestal behoorlijk zonnig. De temperaturen zakken in de winter tot ver onder het nulpunt, in de zomer is het gemiddeld zo’n 20 graden Celsius. 

Bestemming in Midden Finland

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Midden Finland gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Midden Finland