Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De Finse provincie Pohjanmaa kent meerdere bijnamen en wordt door de inwoners ook wel Österbotten en Lakeus genoemd. Vrij vertaald betekent Lakeus vlaktes en dat is zeker terug te zien in de natuur Deze regio in Finland wordt gekenmerkt door een open landschap en wordt veelvuldig gebruikt voor landbouw. Het laagland wordt afgewisseld met meren, bossen, prachtige kerken en talrijke musea.

Vaasa

De stad Vaasa is de belangrijkste haven en het economisch centrum van het gebied. Je hoeft hier niet voor het een of het ander te kiezen, want mooie natuur en het stedelijke stadsleven kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Alles in Vaasa  is dichtbij, van het knusse centrum tot aan de indrukwekkende archipel. 

Natuurerfgoed Kvarkense Archipel

Naast de vlakke landschappen tref je aan de kust de unieke Kvarken Archipel, het enige natuurerfgoed van Finland dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Je vindt hier schitterende lagunes en eilanden, een waar paradijs voor de outdoor liefhebber. Ga op ontdekking en spot vogels, pak de fiets of ga het water op met een zeilboot of kayak.

Bestemming in Pohjanmaa

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Pohjanmaa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Pohjanmaa