Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Rijke geschiedenis, gezellige steden en natuurschoon, je vindt het allemaal in de Finse provincie Varsinais-Suomi. In Zuidwest-Finland tref je - volgens de Finnen – ’s werelds mooiste en grootste archipel. Oude houten huizen, idyllische dorpen, vuurtorens, historische landhuizen en stenen kerken domineren het uitzicht van de ruige archipelkust.

Historisch Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi, oftewel Zuid-Finland, is rijk aan historie en heeft een schitterende natuur. Breng een bezoek aan 's wereld grootste archipel en de idyllische dorpjes.

Van Middeleeuwse steden naar ongerepte natuur

Eeuwenlang was Varsinais-Suomi het centrum van Finland en met Turku als hoofdstad. De stad staat bol van historische gebouwen uit de Middeleeuwen met als highlights de kathedraal en het kasteel. Naast het gezellige centrum kent de Turku Archipel 40.000 eilanden met als absolute hoogtepunten de drie belangrijkste bestemmingen Mathildedal, Pensar en Isokari. De scheren kust draait om ruige, ongerepte natuur, maar verbergt ook verrassende oases waar je kunt ontspannen met een rondje golf of een spa bezoek. 

Land klimaat met wisselende seizoenen

Varsinais-Suomi heeft een landklimaat, dat wordt beïnvloed door de Finse Golf. Dat betekent grote contrasten tussen de seizoenen, koude winters en warme zomermaanden.

Bestemming in Varsinais-Suomi

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Varsinais-Suomi gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Varsinais-Suomi