De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In het midden van de champagnestreek is de stad Reims te vinden. De bezienswaardigheden boven de grond zijn al zeker de moeite waard, maar onder de grond kom je in een totaal andere wereld. Hier vind je meer dan honderd ondergrondse tunnels die dienen als opslag voor champagne. Start de Route de Champagne in Reims en je zult je zeker niet vervelen!

De stad waar koningen gekroond zijn

Een rijke historie behoort ook tot één van de kenmerken van Reims. Meerdere Franse koningen hebben zich laten dopen in deze stad. De Kathedraal Notre-Dame, het Palais du Tau en Basiliek Saint-Remie behoren allemaal tot bijzonder erfgoed uit de geschiedenis. Deze monumenten zijn ook opgenomen in op de Unesco Werelderfgoedlijst en dus zeker de moeite waard om te bewonderen. Bij alle gebouwen kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en over het leven van de Franse koningen. 

Avenue de Champagne

Op een half uurtje rijden van Reims, in het plaatsje Epernay vind je de wereldberoemde ‘Avenue de Champagne’. De meest beroemde Champagnehuizen vind je in deze straat. Alleen al de straat is prachtig om doorheen te rijden. Moderne herenhuizen met mooie oprijlanen zul je hier zeker gaan zien. De Avenue de Champagne is niet alleen bovengronds mooi, ook onder de grond heb je ontzettend veel te zien. Ontzettend veel wijnkelders bevinden zich onder deze straat. Onder andere het beroemde merk Moët & Chandon. Geniet van de proeverijen en kijk je ogen uit in de grote kelders. De eigenaren van de kelders leggen je vol trots alles uit over het ontstaan, het maken en het behouden van champagne. Architectuur, cultuur en gastronomie komen allemaal samen in deze straat. 

De Franse 'cuisine'

In Reims bevind zich ook een erg goed sterrenrestaurant. Wil je echt goed uit eten gaan? Breng dan een bezoek aan Les Crayeres. Alleen al de locatie is geweldig. Het restaurant is gelegen in een groot park en heeft de uitstraling van een echt Frans kasteel. Ook als je iets minder chique uit eten wilt, kun je in Reims terecht voor de heerlijkste gerechten. Uiteraard geserveerd met een lekker glas champagne. Vergeet niet om 23.00 uur even naar de kathedraal te lopen. In de zomermaanden vind er elke avond op de kathedraal een 3D lichtshow plaats. Een half uur lang kun je vol ongeloof staren naar de mooie beelden op de kathedraal. 

Reis naar Reims

Logo Doets Reizen Frankrijk

Reims