Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het centrum van deze regio, Parijs, is met zijn bewogen historie en indrukwekkende lijst aan wereldberoemde gebouwen en musea een onbetwiste ‘hotspot’ voor elke reiziger. Minder bekend is dat de grandeur zich niet beperkt tot de gemeentegrenzen van Parijs. Ook in de omliggende streken, tezamen Île-de-France, kun je verdwalen in fantastische tuinen, parken en kastelen, waar ooit de groten der aarde rondliepen. En Frankrijk zijn haast onbeperkte macht liet gelden.

Parijs, het centrum van nationale trots

Parijs kennen, Europa kennen

Bijna elke straat, elke gevel, elk trottoir en elk raam in het centrum van Parijs vertelt een eigen verhaal. In de afgelopen twee eeuwen zijn zoveel invloedrijke schrijvers, schilders, filmmakers en filosofen tot wasdom gekomen in Parijs, dat de stad kunst en cultuur ‘ademt’. Of je nu uit Rusland, Polen, Nederland, Spanje, Duitsland, Italië of Groot-Brittannië of elders in Europa kwam: Parijs was de gedroomde stad, en is dat voor veel kunstenaars nog steeds. Wie door Parijs loopt, loopt door de fascinerende geschiedenis van Europa.   

Vergaap je aan Versailles!

Het paleis van Versailles is een bezienswaardigheid die je minstens één keer in je leven gezien móet hebben. Hier wordt de sprookjeswereld tastbaar waarin de machtige adel rond koning Lodewijk de Veertiende, alsook Lodewijk zelf, rondliep. En zelfs als je het paleis bezoekt, is de kans groot dat je prachtige kamers, fascinerende details en geweldige tuinen, of delen van tuinen, per ongeluk zult overslaan. Zó immens groot en zó overweldigend is dit paleis, waar de overeenkomst werd getekend die het einde van de Eerste Wereldoorlog bezegelde.

Parels van pretparken

Als de Fransen ervoor kiezen een pretpark te bouwen, willen ze er trots op zijn. En kijken ze dus niet op een kostenpost meer of minder. Vandaar dat je in Île-de-France twee waanzinnig mooie pretparken kunt bezoeken: Disneyland Parijs en Parc Astérix. De attracties in deze parken zijn onovertroffen, waarbij het accent in Disneyland iets meer op het echte spektakel ligt en bij Parc Astérix, naast enkele superspannende achtbanen, op de boeiende verhalen achter de stripfiguren Asterix en Obelix.

Wat zijn hoogtepunten van Île-de-France?

Deze centrale regio van Frankrijk is een bonte verzameling van hoogtepunten, eigenlijk allemaal in de categorie ‘niet-te-missen’:

  • Louvre (beroemdste kunstmuseum ter wereld, waar onder andere het illustere schilderij de Mona Lisa te zien is)
  • Montmartre (legendarische schilderswijk, waar ooit schilders als Dali, Picasso en Van Gogh neerstreken om hun beroemdste werken te schilderen)
  • Jardin du Luxembourg (grootste en mooiste stadspark van Parijs)
  • De Seine (brede, schilderachtige rivier die door Parijs stroomt en vanaf een rondvaartboot een magisch uitzicht biedt op de Franse hoofdstad, onder meer op de Eiffeltoren)
  • Champs-Élysées (deftigste en fraaiste winkelstraat van Parijs)
  • Centre Pompidou (spectaculair gebouw en kunstcentrum, waar theater, dans, film, muziek en debat samenkomen)
  • Disneyland Parijs en Parc Astérix (groots en meeslepend voor het hele gezin)
  • Versailles (onvergetelijk avontuur te midden van de pracht en praal van de Franse adel, van zo’n kasteel kom je er niet snel nóg één tegen)

Reizen naar Île-de-France

Logo Doets Reizen Frankrijk

Île-de-France