Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Statig en historisch… In en rond Parijs (Île-de-France) vind je alle paleizen, musea, pleinen, parken, promenades, standbeelden en modehuizen, die het land internationaal beroemd hebben gemaakt. Ga zeker ook naar het even schitterende als reusachtige paleis van Versailles. En voel hoe groots de Franse adel onder Lodewijk de Veertiende ooit leefde.

Autorondreizen Noord-Frankrijk

Île-de-France, met middenin Parijs, is de ‘machtigste’ regio van Frankrijk. Hier vind je bijna alle kastelen, musea, universiteiten, pleinen en symbolen die te maken hebben met de voorname geschiedenis van de Franse natie. Tijdens Napoleon was Frankrijk het absolute centrum van de wereld en nu is het nog steeds een droomland voor miljoenen reizigers. Maar gehoorzamen omdat Frankrijk iets zegt? Nee, dat doet de wereld niet meer. Toch blijft Île-de-France voor altijd verbonden met de roemrijke, Franse geschiedenis en zal het vooral daarom nog heel lang een magneet blijven voor miljoenen nieuwsgierigen over de hele wereld. Met Parijs als onverslaanbare trofee van cultuur, historie en romantiek. 

Tips als je dit 'machtigste' deel van Frankrijk aandoet

  1. Beleef Parijs! Hier ademt elk trottoir, elke straathoek, elk plein en elk bankje historie. Geef je over aan de grandeur van het Louvre (kunstmuseum), de romantiek van Montmartre (kunstschilderswijk), de reusachtigheid van de Eiffeltoren (nadere introductie overbodig) en de pracht en praal van de Champs Élysées (luxe winkelen). 
  2. Een speciale tip is wat ons betreft Jardin du Luxembourg, volgens velen het grootste en mooiste stadspark ter wereld. Tennisbanen, poppentheater, een muziektent, een achthoekige vijver; alles in dit park is mooi, harmonieus en romantisch.
  3. Bezoek vooral ook het immense paleis van Versailles. Zó overweldigend groot, imposant en uitgebreid is er geen tweede paleis in de wereld te vinden. Kijk door de ogen van de Franse adel naar hoe mooi, verfijnd en schaamteloos luxe het leven in vroeger eeuwen kon zijn.. 

Wij reserveren de beste adressen voor jou

Naar welk deel van Noord-Frankrijk je ook reist, Doets Reizen kent er de beste accommodaties en zorgt dat jij – very VIP, dus eerste rij – gaat genieten. Elke dag zul je uitgerust en fit ‘aan de start’ verschijnen En maximaal al het opwindends ondergaan dat Parijs en Île-de-France te bieden hebben. 

Extra's zoveel je wilt

Heb je jouw zinnen gezet op een speciaal gebied of favoriete activiteit in Noord-Frankrijk? Aarzel niet met ons je reisplannen door te nemen. Het succes van Doets Reizen is dat we geen enkele vraag raar vinden of te ver vinden gaan, en dat we er álles aan doen de reis samen te stellen die jij voor ogen hebt, inclusief excursies, gidsen en/of bijzondere tickets. Jouw plezier is waar we het voor doen. 

  • Louvre (beroemdste kunstmuseum ter wereld, waar onder andere het illustere schilderij de Mona Lisa te zien is)
  • Montmartre (legendarische schilderswijk, waar ooit schilders als Dali, Picasso en Van Gogh neerstreken om hun beroemdste werken te schilderen)
  • Jardin du Luxembourg (grootste en mooiste stadspark van Parijs)
  • de Seine (brede, schilderachtige rivier die door Parijs stroomt en vanaf een rondvaartboot een magisch uitzicht biedt op de Franse hoofdstad, onder meer op de Eiffeltoren)
  • Champs-Élysées (deftigste en fraaiste winkelstraat van Parijs)
  • Centre Pompidou (spectaculair gebouw en kunstcentrum, waar theater, dans, film, muziek en debat samenkomen)

Bestemming in Noord-Frankrijk

Reizen naar Noord-Frankrijk

Logo Doets Reizen Frankrijk

Noord-Frankrijk